2023. február 04. Ráhel, Csenge
Ketten életüket vesztették a kábítószert fogyasztó sofőr miatt
minap.hu
|
2019. február 14. 12:19
|
frissítve: 2019. február 16. 12:36
A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság február 13-ai előkészítő ülésen 6 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki fékezés nélkül rohant bele a szemközti forgalmi sávban közlekedő autóba, két ember halálát okozva ezzel.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 novemberében egyedül utazott gépkocsijával a 37. számú főúton. A férfi Sárospatak irányába közlekedett, amikor minden előzmény nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és fékezés nélkül – körülbelül 83-87 km/h sebességgel –, frontálisan összeütközött a szemből érkező autóval.

A vétlen autó sofőrje a hirtelen fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Az autóban négyen ültek, akik közül ketten a helyszínen életüket vesztették. A sofőr és a negyedik utas 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott a balesetet kábítószer hatása alatt okozta.

A bíróság a vádlottat a kiszabott szabadságvesztés mellett 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is. Hangsúlyozni kell, hogy nem csak az ittas állapotban, hanem a kábítószer hatása alatt elkövetett járművezetés is bűncselekménynek minősül. Mindkét szer fogyasztása jelentősen növeli a baleseti kockázatot, hatásukra növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek. Elfogadhatatlan kockázatot vállal, aki kábítószer hatása alatt vezet gépjárművet, hiszen ezzel nemcsak önmagát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti.

A járásbíróság ítélete jogerős – tájékoztatta szerkesztőségünket Horváth Dóra sajtószóvivő.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat