2021. április 13. Ida
Kézilabdával a mellrák ellen - Pink Kupa a Hermanban! (Képgalériával!)
minap.hu / Miskolc TV
|
2017. október 28. 19:05
|
frissítve: 2017. október 31. 18:48
"Kézilabdával a mellrák ellen!" Ez volt a mottója az első Pink Kupának, amelyet a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnokában rendeztek meg szombaton. A rendezvénynek egyaránt célja volt a kézilabda sportág népszerűsítése valamint a figyelemfelhívás a mellrák elleni küzdelemre.

Két célja volt a szombati mérkőzésnek: a kézilabda sportág népszerűsítése és figyelemfelhívás a mellrák elleni küzdelemre. Az ötlet gazdája a Regea Alapítvány volt, ami 2010-ben jött létre, és fontos céljaik közé tartozik az egészséges élet hirdetése, és azon betegek segítsége, akiknél mellrákot diagnosztizáltak.

pink_kupa_171028ml_47.jpg

A megnyitón Csöbör Katalin országgyűlési képviselő elmondta, nagyon örül annak, hogy ezt a rendezvényt a mellrák elleni küzdelemnek szentelték a szervezők. Nagyon fontos, hogy mindannyian figyeljünk egymásra, és járjunk a szűrővizsgálatokra.

A szervezők nagy figyelmet szenteltek annak is, hogy a sportolók. a mérkőzések szünetében, egészségügyi felvilágosítást kapjanak. Bemuttaták az emlő-önvizsgálat módszereit, előadás hangzott el az egészséges életmódról, illetve az orvosi ellenőrzés mellett zajló fogyókúráról is. A mérkőzéseken Szerencs, Mezőtúr, Edelény-Miskolci rendőrök közös csapata valamint a DKSE csapott össze.

pink_kupa_171028ml_31.jpg

Az első helyezett a Mezőtúr csapata lett, második helyen a szerencsiek végeztek, harmadikak lettek a diósgyőriek és negyedik helyen zárt az edelényi-miskolci összeállítás.

A díjkiosztón Kiss János alpolgármester elmondta, az egészségtudatos gondolkodás megkerülhetetlen a mai világban. – Azt gondolom, azért volt különösen jó ez a mai nap, mert példát lehetett mutatni a sportban, a mellrák elleni küzdelemben, valamint abban is, hogy azok, akik ma pályára léptek, tettek az egészségükért. Aki sportol, az az egészségét is tovább meg tudja őrizni – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat