2019. március 20. Klaudia
Kiadó ház, lakás, szoba, és most itt a napi ágybérlet
zoom.hu
|
2018. július 15. 18:26
|
frissítve: 2018. július 17. 12:13
Már nemcsak lakást, vagy szobát lehet bérelni, de felkerült a palettára a napi ágybérlet is. Elsősorban a határ melletti nagy településeken és jó munkalehetőséget kínáló helyeken hódít az új trend.

Új trend látszik erősödni a hazai albérletpiacon, amely ezúttal elsősorban azokra az országrészekre jellemző, amelyek munkaügyi csomópontoknak tekinthetőek. A közösségi oldalakon található albérleti hirdetések között az utóbbi hetekben több olyanra is akadt a zoom.hu, ami eddig nem volt jellemző. Ezek a lehető legkisebb privát teret biztosítják a beköltözők számára, ugyanis napi ágybérletről van szó.

agy_agyberlet.jpg

Képünk csak illusztráció!

Az oldal utánajárt egy hirdatésnek ahol, azt mondták, hogy egy szobában több ágy van elhelyezve – jelen esetben kettő, igaz, háromszobás lakásról volt szó. Alapvetően a fürdő, a WC és a konyha használatát tartalmazza az ár, de persze a hűtőgép is része a szolgáltatásnak – mondták –, de ezt inkább a lakótársakkal kell egyeztetni. 

Hasonló „berendezkedésről” az osztrák határ közelében, Mosonmagyaróváron is beszéltek. Mint kifejtették, nagyon nagy igény van ezekre a megoldásokra. A városban többen is így oldják meg az ingatlanuk kiadását – vetették közbe. Gyorsan cserélődhet a lakók állománya, de ez nem feltétlenül baj – folytatták. Nagyon sokan ugyanis azért veszik ki csak az ágyat, mert Ausztriában dolgoznak, s az olcsóbb szállásra, Magyarországra térnek vissza. Reggel aztán indulnak a határ túloldalára. Akik igénylik ezt a megoldást, az ország számos részéből érkeznek, jellemzően fizikai munkát végeznek Ausztriában, s így oldják meg a spórolást a szállásuk esetében. „Furcsa lehet, de nekünk, az ingatlan tulajdonosának, a gyors lakócserék ellenére jóval nagyobb biztonságot jelent ez a megoldás” – jegyezték meg. Egyrészt az ágybérlők hálásak a lehetőségért, ezért gond nélkül fizetnek, de ez csak az egyik pozitívum. Ugyanis aki a műszakja végén visszatér Magyarországra, az fürdik, s már megy is aludni. Reggel pedig korán távozik is. Így sokkal kevésbé lakják le a lakást, hiszen szinte nem is használják. Ez ebből a szempontból jobb helyzet, mintha hosszabb távra, állandó lakónak adnánk ki – jelentették ki. Ráadásul a hétvégékkel nincs nagy baj, mert a lakók többsége olyankor hazamegy a családjához.

A szegedi esetben a napi ágydíj 1000 forint volt, míg Mosonmagyaróváron 1200-1300 forintot mondtak. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat