2021. augusztus 04. Domonkos, Dominika
Kibocsátó ünnepség a 25 éves rendészeti szakgimnáziumban (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. június 22. 14:17
|
frissítve: 2018. június 24. 16:42
Több mint négyszáz diák végzett idén a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő. Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. A kibocsátó rendezvényt pénteken délelőtt tartották az intézményben.

Ezúttak két negyedszázados évfordulót is ünnepeltek. Jubileumához érkezett a szakgimnázium fennállása, és a rendőr tiszthelyettesek képzése is. Janza Frigyes, a Magyar Rendészettudományi Társaság főtitkára az ünnepségen emlékeztetett, ilyen képzés korábban is volt. – Ez a típusú felnőttoktatás azonban, ami érettségi utáni, kétéves és nappali tagozatos, csak huszonöt éve működik. Korábban azért volt elegendő a rövidebb tanfolyam, mivel a fiatalok a fegyelmet is megtanító sorkatonai szolgálat után mentek a képzésre.

Ma azonban az iskolapadból ülnek át az itteni iskolapadba, így meg kell tanulniuk az itt működő szabályrendszert – hangoztatta Janza Frigyes,. – Oktatás, nevelés, képzés és kiképzés. Az úgyneveztt "Z" generáció jellemzőihez és igényeihez igazítva, folyamatosan fejlesztettük az oktatási rendszerünket. Ez nem volt könnyű feladat, de ma már elmondhatjuk, hogy sikeresen megoldottuk. Soha nem volt ilyen szervezett rendőrképzésünk. Személyzeti rendszerünk nagy előnye, hogy a végzett hallgatók mozgási, átjárási lehetőséget is kapnak a rendvédelmi szervek között. Az oktatási főosztálynak és igazgatóságnak pedig az első perctől kezdve szinte kihelyezett tagozata volt a miskolci iskola - tette hozzá a főtitkár.

25_eves_szakgimnazium_20180622_vcs_11.jpg

A rendezvényen Bagi István igazgató emlékérmeket adott át, majd megkezdődött a kibocsátó ünnepség. Itt Balogh János országos rendőrfőkapitány Pintér Sándor nemzetbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettes nevében köszöntötte a végzősöket. – Önök 2017.június 17-én tettek ünnepélyes esküt Budapesten, a Hősök terén. Azóta próbaidős rendőrként tettek eleget iskolai tanulmányaiknak, végezték területi gyakorlataikat, teljesítettek szolgálatot a déli határon, ahol a biztonsági kockázatok kezelése valóban embert próbáló volt. Bizonyították emberséges, áldozatkész hozzáállásukat amellett, hogy közben tanulmányaiknak is eleget tettek - hangsúlyozta.

- Most életük egyik legjelentősebb pontjához érkeztek el – emelte ki a rendőrfőkapitány. – Itt, Miskolcon az elmúlt negyed században csaknem tizenötezer felkészült, szükséges kompetenciákkal rendelkező rendőr, illetve határőr szerzett középfokú szakképesítést. A mindennapokban elsősorban Önök találkoznak a polgárokkal, Önöknek kell segítő kezet nyújtani feléjük. A rendőrség egészéről az Önök fellépése alapján alkotnak véleményt a polgárok és a hazánkba látogató külföldiek – szögezte le Balogh János. – Mind az oktatói gárda, mind a neveléssel foglalkozók magas szinten végzik feladatukat. A Belügyminisztérium eddig is megadott és továbbra is megad minden támogatást a miskolci intézménynek.

rendor_kibocsato_unnepseg_20180622_vcs_13.jpg

A rendezvény végén elismeréseket adtak át többek között a legjobban teljesítő diákoknak, majd jöhetett a hagyományos sapkadobás, ami jelezte az alakulat oldottabbá válását. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat