2020. szeptember 29. Mihály
Kiégett egy menetrendszerinti autóbusz Parasznyán
minap.hu
|
2015. március 24. 10:01
|
frissítve: 2015. március 26. 09:44
Kiégett egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz reggel a borsod megyei Parasznyán. A Berentéről Varbóra közlekedő járat motortere fél 7 előtt egyelőre ismeretlen okból kigyulladt. Az Ikarus utastere elszenesedett, ablakai kitörtek. A busz vontatása közben a megolvadt gumiabroncsok miatt a jármű sokáig a településen vesztegelt. A buszon nem voltak utasok, személyi sérülés nem történt.
Nem

 11:30 Ujj Zsuzsanna, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. PR-menedzsere elmondta, a gépkocsivezető megpróbálta megfékezni a tüzet, de nem járt sikerrel.

– A kiérkező tűzoltók oltották el a járművet, ami egyébként egy 1986-os gyártású Ikarus 266-os solo busz volt. A belső karbantartási rendszerünk szerint műszaki szemlére március 11-én került sor. A járatot természetesen pótoltuk, a tűz okinak kiderítésére vizsgálatot indítunk - fűzte hozzá.

kiegett_busz_150324_1_izs.jpg

Fotó: Istenes Zsolt

A káresethez a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, akik három vízsugárral oltották el a teljes terjedelmében lángoló járművet – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

kiegett_busz_150324_2_izs.jpg

A tűz észlelését követően a sofőr idejében elhagyta az autóbuszt, amelyen utasok nem tartózkodtak, így személyi sérülés nem történt. A tűzoltói beavatkozás és a keletkezett forgalmi akadály megszüntetéséig teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

kiegett_busz_150324_izs.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat