2019. december 13. Luca, Otília
Komoly megmérettetések előtt állnak a Diósgyőri Vívó Egyesület versenyzői
Juhász István
|
2015. szeptember 15. 17:30
|
frissítve: 2015. szeptember 16. 16:33
Pénteken kezdődik a kerekesszékes vívó világbajnokság, és vasárnap lép pástra a junior vívó világkupa mezőnye. Jövőre már az edzés helyszíne is más lesz, nagyobb tornaterembe költöznek a vívók.

   Az augusztusban megkezdett alapozás után már a formába hozás időszakában van Bogdányi Réka. A junior párbajtőr világkupán ezüstérmes Nagy Kinga az edzést most betegség miatt kihagyta, de ő is ott lesz a kadett világbajnokin. A szezonnyitó eseményen a 17 éves miskolci tehetség, nagyon erős mezőnyben, 180 induló között szerepel majd. Bogdányi Réka elmondta, természetesen ő és Kinga is izgul, de pozitívan állnak a megmérettetések elé. Hozzátette, a múlt héten egy keretedzésen voltak, ott mindkettőjüknek jól ment és ez feltöltötte őket.

Gergely István képviseli majd a miskolci és a magyar színeket a vasárnap kezdődő kerekesszékes vívó világbajnokságon. A sportoló elmondta, a tavalyi egri világkupán és az idei varsói világkupán fel tudta mérni az ellenfeleket. Az 50 főből az elit nagyjából 25-30 fő, őket kellene minél jobban megközelíteni – tette hozzá Gergely István.

Jövőre már az edzés helyszíne is más lesz. Nagyobb tornaterembe költözhetnek a vívók. Patócs Béla mesteredző elmondta, nagy valószínűséggel decemberben, de legkésőbb januárban átköltöznek a Vörösmarty Római Katolikus Általános Iskola tornatermébe.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat