2019. június 17. Laura, Alida
Korszerűsítették a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskolát
Budai G.
|
2015. január 29. 15:10
|
frissítve: 2015. január 30. 13:58
Csaknem 86 millió forintos, uniós támogatásból újították fel a Miskolc- Szirmai Református Általános Iskolát. Leszigetelték a tetőt és a külső homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat és napelemeket is elhelyeztek az épületen. Az energetikai korszerűsítéssel 40 százalékkal csökkent az iskola gázfogyasztása.

szirma2.jpg

A projekthez a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatást. A beruházás célja az iskola épületének energetikai korszerűsítése, és ehhez kapcsolódóan az intézmény fenntartási költségeinek csökkentése volt. A beruházás során kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az iskolaépületet, radiátor szelepeket cseréltek, illetve a napelemes rendszer telepítésével korszerűsítették a villamos hálózatot. A beruházás eredményeként javult az épület hőmegtartó képessége, csökkent az energiafelhasználása, így a fenntartási költségekre évente csaknem 2 millió forinttal kevesebbet kell fordítani.

szirma3.jpg

Hegyesi Károly igazgató

– Számításaink és a mostani téli időszak is azt mutatja, hogy havi szinten is jelentős az energia megtakarítás az intézményben – mondta Hegyesi Károly igazgató. –A villamos energia tekintetében már több százezer forintos megtakarításról tudunk beszélni, hiszen a napelemek most is működnek. Folyamatosan mérjük a felhasznált gáz mennyiségét is, és azt tapasztaljuk, hogy az előző évek hasonó időszakához képest 40%-kal csökkent a gázfogyasztás.

A beruházás további pozitív hatása, hogy komplexitása miatt az energia megtakarítás és környezetbarát energiatermelés révén hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

Nem

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat