2019. június 17. Laura, Alida
Közel 1 milliárd jut közösségi és kulturális rendezvényekre
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. augusztus 15. 17:56
|
frissítve: 2018. augusztus 17. 19:49
Szabadidős centrum a Factory Arénában, közösségi és kulturális rendezvények a szépkorúaknak, fejlesztési program Diósgyőrben – ilyen helyi kezdeményezések is támogatást kapnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A miskolci szervezetek összesen 950 millió forintra pályázhatnak.

Mozi, családi nap, kisvonatos kirándulás – eddig a Salkaházi program minden eleme nagy sikert aratott a nyugdíjasok körében. A közösségi és kulturális programokra nagy igény van Miskolcon.

kozmeghallgatas_180815_14.jpg

Fotó: Mocsári László

A szépkorúak közösségi életének fejlesztése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban is támogatást kap. A Városházán tartott szerdai közmeghallgatáson sokan érdeklődtek a pályázatról. Sőt voltak, akik kész tervvel érkeztek. Hiring Istvánné, az Együtt Veled Keresztény Alapokon Országos Egyesület elnöke rámutatott: nagyon sok szépkorú szeretne eljutni egyszer életében az Országházba, oda szerveznének látogatást.

kozmeghallgatas_180815_5.jpg

Pályázni legkésőbb október végéig lehet. A programra 45 millió forint áll rendelkezésre. Alakszai Zoltán jegyző örömét fejezte ki, hogy az uniós pályázat keretében most újabb forrásokat sikerül bevonni arra, hogy különböző programokat szervezhessenek a szépkorúak számára.

A székorúak közösségi életének fejlesztésén túl sport- és szabadidőcentrumot szeretnének létrehoznia a Factory Arénában, és egy fejlesztési program is elindul majd Diósgyőrben.

kozmeghallgatas_180815_2.jpg

A helyi kezdeményezéseket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében összesen 950 millió forinttal támogatják.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat