2024. május 26. Fülöp, Evelin
Köztisztviselőket, kormánytisztviselőket köszöntöttek Miskolcon
Kujan István
|
2016. június 28. 16:59
|
frissítve: 2016. június 30. 09:07
Július 1-je a Köztisztviselők és Kormánytisztviselők Napja. Ebből az alkalomból díszünnepséget rendezett a megyei kormányhivatal a Miskolci Nemzeti Színházban. A jeles alkalmon elismeréseket is átadtak.

A megyei kormánymegbízott köszöntőjében úgy fogalmazott, a közszolgálat a köznek, azaz mindenkinek, válogatás nélkül való szolgálatát jelenti. Demeter Ervin visszatekintésében rámutatott, 2015 júliusától számítva talán most hagyják maguk mögött a legmozgalmasabb évet.

koztisztviselok_napja_160628_ja_4.jpg

Felelevenítette többek között: a Földet a gazdáknak program keretében árverésre 864 ingatlant értékesített a megyei kormányhivatal; 12 ezer hektár, korábban állami tulajdonban lévő termőföld „találta meg az igazi gazdáját” – minden esetben magyar állampolgárok vásároltak, fűzte hozzá. Befejezték továbbá a járási kormányablakok kiépítését: a megyében jelenleg 19, második generációs kormányablak működik, több mint ezer ügykör intézésére nyílik lehetőség ezekben.

– A kormányhivatalban 20, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás szakhatósági ügyeit intézzük jelenleg – ismertette a kormánymegbízott, megemlítve egyebek mellett a szikszói 30 milliárdos nagyberuházást, az új miskolci ipari park létrehozását vagy éppen a Miskolcot Tornyosnémetivel összekötő autópálya-beruházást.

A területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, a közigazgatásban rendszerváltozás mértékű átalakításokat hajtottak végre 2010-től. Zöld-Nagy Viktória hozzátette, 2014-ben ez a program bürokráciacsökkentéssel is kiegészült.

koztisztviselok_napja_160628_ja_5.jpg

– Az államreform keretében továbbra is kiemelt cél a szolgáltató állam kialakítása, az ügyintézés emberközelivé, közérthetővé tétele; ez nemcsak a jogalkotáson múlik, hanem önökön is, azon, hogyan tudják ezt tartalommal, a jogszabályi keretek között megtölteni – szögezte le a helyettes államtitkár.

Zöld-Nagy Viktória rámutatott, a személyi állományban is megtörtént a kultúraváltás, és ennek már kézzel fogható eredményei is vannak – erről tanúskodnak az ügyfél-elégedettségi statisztikák is.

Fontos – emelte ki a helyettes államtitkár –, hogy a következő két évben információtechnológiai megoldásokkal jelentősen csökkenteni tudják a munkaterheket. Közel 45 milliárd forintnyi uniós forrás áll kifejezetten a kormányhivatali rendszer informatikai fejlesztésére.

– Mindezek mellett egy igen jelentős béremelést hajtunk végre: július 1-jétől előbb a járási hivatali rendszerben, majd január 1-jétől megyei szinten. Átlagosan 30 százalékkal emelkednek az illetmények, ez azért is jelentős, mert hosszú ideje nem nőtt az illetményalap – szögezte le.

koztisztviselok_napja_160628_ja_38.jpg

A Köztisztviselők és Kormánytisztviselők Napján több mint húsz munkatárs vehetett át elismerést Demeter Ervin kormánymegbízottól és Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkártól.

koztisztviselok_napja_160628_ja_45.jpg

A jeles alkalmon a Miskolci Nemzeti Színházban műsort adott az ExperiDance.

koztisztviselok_napja_160628_ja_52.jpg

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napját július 1-jén ünnepeljük. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, ekkor még a köztisztviselők napja név alatt. 2011. június 20-án az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett.

Az Év Kormánytisztviselője: Kozmáné Domoszlai Mónika

Kormánymegbízotti Dícséretben részesült:

Takács Attila, munkavállaló és az alábbi kormánytisztviselők:

Maksa Ágnes
Békési Ivett Zita
Rédecsi Árpád
Gergely István
Berziné Szarka Ilona
Elek Franciska
Orosz László
Matyi Lászlóné
Hajdú Zsuzsanna
Szántói Béla Józsefné
Kmetz Gabriella
Bene-Czeglédi Natália
Szarvas Gyula
Kocsiscsák Attila
Bányai Mariann
Béres Emese
Juhászné Munkácsi Anikó
Mihálykóné Kákóczky Éva
Dobai Szidónia Edit
Budai Károly.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat