2019. május 23. Dezső
Lacazos, sertésszűzérmés, lime-os, fagylaltos – Tavaszi kínálattal bővült a Creppy PalacsintaHáz
Muntyán Bernadett
|
2018. május 05. 11:42
|
frissítve: 2018. július 31. 14:14
Legyen az túrós, lekváros, mogyorókrémes, vagy pudingos, a válasz mindig ugyanaz: nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Lehetünk akár tinik, akár szépkorúak, családosak vagy épp’ egyedülállók, szőkék vagy barnák – a lényeg nem változik: a palacsintának mindenki szívében ott a helye! Mint ahogyan annak a kis-avasi gasztroműhelynek is, mely életét ennek a csodálatos tésztának szentelte.

palacsintaház.jpg

A Creppy PalacsintaHáz sosem pihen! Működését egy olyan étel újragondolására tette fel, mely minden gyermek kedvence, s amellyel mindenkit le lehet kenyerezni (vagy jelen esetben palacsintázni). Sokan azt hihetik: ugyan már, egy hely, ahol van néhány lekváros palacsinta – na bumm, mi lehet ebben annyira különleges. Végül is néhány serpenyőben kisült lekváros tésztakorong valóban nem hozna lázba – ez jogos –, de a Creppy palacsintái közel sem „csak” erről szólnak!

prima_1.jpg

Immár 11 éve dolgozik azon a Creppy csapata, hogy a miskolciak egy csendes, mesebeli, vadregényes környezetben, egy különleges íz-élménnyel és szemet gyönyörködtető emlékekkel távozzanak a kis-avasi étteremből. Eddig is volt már csokis, fagylalttal megspékelt, lazacos, vörösboros marhapörkölttel tálalt, rántott...de, ha ez még mindig nem lenne elég, a Creppy csapat újra nagyot alkotott: szezonális kínálattal csalogatják a palacsintakedvelő közönséget áprilistól, Palacsinta Patrik otthonába.

lazac_wellington.jpg

– Áprilistól bevezettünk egy új, szezonális étlapot – tudtuk meg Oszlánczi Rákétól, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosától. – Minden negyedévben vannak szezonális ételeink, az adott évszak adottságaira koncentrálva, így most létrehoztunk egy tavaszi étlapot, melyről az egyik legkelendőbb fogás, a Lazac Wellington Palacsinta – fogalmazott, majd tovább ingerelve ízlelőbimbóinkat hozzátette: ezt a palacsintát bébispenótos sajtkrémmel töltjük meg, amire roston sült lazacfilét helyezünk, s miután ezt becsomagoltuk a palacsintatésztába, még a sütőlapon rá is pirítunk, a tetejére pedig parmezánforgács kerül.

bolero.jpg

– Szerepel még a szezonális étlapunkon a Sertésszűzérmés Palacsinta is, melynek elkészítése során cukkinis palacsintarudakba kapribogyós aszaltparadicsomos-ragut töltünk, a tetejére pedig roston sült sertésszűzérmét helyezünk, melyet tálaláskor sajttal koronázunk – részletezte. Mint fogalmazott, édességek terén is vannak szezonális különlegességek: csokoládés palacsintába ét- és fehércsokis krémet töltünk, amit csokidarabokkal, és lime-os málnás sodóval tálalunk – ez a Bolero Palacsinta.

creppy.jpg

A Creppy minden évben elkészíti az Avasi Borangolásra az Avas Palacsintáját. Így idén sem csupán helyszínként jelenik meg a csapat ezen a bor és gasztronómiai fesztiválon, hanem már hagyományosnak számító meglepetéssel is készül. Réka annyit árult csak el portálunknak, hogy megvan már a palacsinta, megálmodták és el is készítették, majd sejtelmesen elhintette nekünk, hogy egy rendkívül különleges és meghökkentő sós palacsintára számíthatnak a miskolciak. Kíváncsian és persze nagyokat nyelve várjuk, idén mit sütött ki ez a kreatív, fiatal csapat.

creppy_5.jpg

Oszlánczi Rékát, 2-3 hete kérte fel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, hogy töltse be a régiónk elnöki pozícióját. A felkérés kapcsán Réka kiemlte, számára is nagyon fontos – épp úgy, mint a FIVOSZ-nak –, hogy a fiatal vállalkozók vigyük a zászlót a szférában, s hogy minél több lehetőséget tárjanak fel a fiatal vállalkozók előtt segítve és támogatva őket karrierjük során. – Ez az én küldetésem is! Úgy gondolom, hogy mi, fiatal vállalkozók, egymást segítve tudunk sikereket elérni, és ez az egész FIVOSZ lényege is – hangsúlyozta a fiatal üzletasszony hozzátéve: épp ezért vállaltam el nagy örömmel a FIVOSZ megyei elnöki tisztségét. Réka emellett már közel 3 éve a Gasztro Bizottság elnökségi tagja is, melynek kapcsán aláhúzta: nagy szívügyem, hogy a magyar gasztronómiát kellőképpen ékesítsük, főleg a fiatal vállalkozók körében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat