2023. szeptember 22. Móric
Lángok csaptak fel egy Balatonra tartó vonat mozdonyából
hvg.hu
|
2018. június 13. 12:25
|
frissítve: 2018. június 14. 15:55
Csopakon áll az a Balatonra közlekedő vonat, amely szerda délelőtt Alsóörs térségében kigyulladt. A lángokat már eloltották, a szerelvényen utazókért pedig küldenek egy másik mozdonyt.

eg_vonat_kigyulladt.jpg

Fotó: Korda Viktória

Az egyik utas, Korda Viktória készítette a fotót a lángokról. A nő a hvg-nek elmondta, a mozdony már percek óta égett, mire a vezető megállította a szerelvényt. Beszámolója szerint amíg a tüzet oltották, az utasokat nem engedték leszállni. Amikor végeztek a munkálatokkal, mindenki eldönthette, hogy marad a vonaton, vagy más közlekedési lehetőség után néz. 

A vonat jelenleg Csopakon várakozik. A helyszínen azt a tájékoztatást kapták, hogy a szerelvényhez új mozdonyt küldenek. 

Az esetről a MÁV-Start oldalán is megjelent egy rövid közlemény. Mint írták, nem sokkal 10 óra után hibásodott meg egy személyvonat mozdonya Alsóörs és Balatonfüred között, ezért azon a szakaszon ideiglenesen szünetel a vonatforgalom. "Az elakadt szerelvény bevontatásáig a Balaton északi partján néhány járat esetében 30-60 perccel hosszabb lehet a menetidő."

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat