2024. szeptember 03. Hilda
Interjú a Sörkert séfjével, Bajusz Gergellyel
Laza hangulatú lesz, és friss olasz ízeket kínál majd az Avalon Park étterme
minap.hu
|
2015. július 10. 11:25
|
frissítve: 2015. július 12. 17:09
Festői környezet, egyedülálló aktivitások az egész családnak, és hangulatos sörkert – az Avalon Park első üteme már most a térség kiemelkedő desztinációja. A szálláshelyek és az olasz konyhát követő étterem elkészültével pedig minden turista számára kihagyhatatlan lesz.

avalon_park_sorkert.jpg

  Ahogyan a park egésze egyediséget és különleges élményeket kínál, úgy a látogatók gasztronómiai élményeiért felelős Sörkert és októbertől a 80 fő befogadására alkalmas étterem is teljesen egyedülálló kínálattal készül. Az elképzelésekről és a választékról az Avalon gasztronómiai tanácsadóját és séfjét, Bajusz Gergelyt kérdeztük, akiknek a neve a legjobb budapesti éttermekkel forrt már össze.

bajusz_gergely_sergio_viti.jpg

Sergio Viti és Bajusz Gergely már jól ismerik egymás gondolatait a konyhában

– Hogyan jött a felkérés, és pontosan mire kapott itt megbízatást?
– Magam is miskolci vagyok, így a lokálpatrióta gyökerek közösek. Tulajdonképpen azt is mondhatnám, hogy az Avalon Park éttermének kialakítása igazából a régen dédelgetett álmom megvalósítása lesz. 1996-ban mentem Olaszországba, ott tanultam vendéglátó-ipari középiskolában, és már régóta tervezgettem, hogy szeretnék Miskolcon egy igazi – és fontos kiemelnem ezt a jelzőt – olasz éttermet létrehozni, de olyat, amilyenekben dolgoztam éveken át az adriai tengerparton és környékén. Ahol megtalálhatóak a friss halak és friss húsok is, nem beszélve az ottani zöldség- és gyümölcs-felhozatalról.

avalon_park_etelek.jpg

– Mennyiben jelent új kihívást az ön számára az új munka?
– Abból indultunk ki, hogy Miskolcon és a környékén nincs igazán jó olasz étterem. Nem az a cél, hogy egy újabb Michelin-csillagos éttermet hozzunk létre, ahová mindenki úgy gondolja, egyszer el kell menni, de nem lesz a törzshelye. Olyan helyet szeretnénk, ahová minden héten vágynak a családok, laza és jól érzi magát benne az ember. Fontos a jó és gyors kiszolgálás, de az árakat is úgy alakítjuk ki, hogy igazodjon a törzsközönséghez. Mindig friss árut kínálunk a vendégeknek, a halat és néhány nyersanyagot például Olaszországból hozzuk majd hűtőkocsival.

avalon_park_etelek1.jpg

– A környéken – ha nem is a közvetlen közelben – vannak nagyon híres éttermek is. Az Avalon gasztrokínálata velük is fel kívánja venni a versenyt?
– Igen, egyértelműen az a célunk, hogy az Avalon egy trendi étterem legyen, ahová mindenki jó érzéssel jön. Fontos, hogy az éttermünkben mindig kellemes zene szóljon, amiről saját DJ gondoskodik, udvarias hostessek fogadják majd a vendégeket, és természetesen lesz saját sommelier-nk. Az étlap kialakításánál elsődleges szempont, hogy vendégbarát legyen, ugyanakkor az is a célunk, hogy bevezessünk egy-két újdonságot a köztudatba. Az egyik hangsúly, ami az éttermünk különlegességét is adja, a házi tésztákon lesz, illetve az igazi olasz rizottók világát célozzuk meg. A frissen készített tészta gyorsabb, finomabb és ráadásul olcsóbb is, mint az előre elkészített változatok. A látványkonyhánk elemeként a grillkonyha és a pizza-kemence is kikerül a vendégtérbe az Avalon étteremben, ahogyan az a már megnyílt Sörkertben is látható.

bajusz_gergely_sergio_viti1.jpg

– Ha jók az információink, egy olasz sztár séf is segíti majd az elején a munkájukat. Ki ő és mit kell tudni róla?
– Sergio Viti olasz sztárséf fogja tanácsaival segíteni a munkánkat. 15 éve él Magyarországon, és a két legismertebb, budapesti olasz étterem vezetője volt. Kialakítunk egy „laboratóriumot” a konyhában, ahol Viti fogja megtanítani és megmutatni a személyzetnek azokat a tésztákat és elkészítésüket, amiket kínálni fogunk. Egy ilyen érdekes specialitás lesz a fekete spagetti, amiről kevésbé ismert, hogy azért fekete, mert a tintahal tintájával színezik. Sergio híres arról, hogy az alapanyagok tekintetében nem ismer pardont, szereti a friss árut és pontosan tudja, kik azok, akiktől érdemes rendelni. Emellett számos díja és elismerése van az olasz szakács szövetségtől, minden évben részt vesz a külföldön dolgozó szakácsok versenyén a hazájában. Sergio nagy fantáziát lát a parkban, rögtön eljött a helyszínre még az építkezés alatt, és már akkor elvarázsolta a helyszín. Séfnek Sergio egyik legjobb tanítványát, Tóth Istvánt szeretném magam mellé. Mi hárman már lassan 6 éve dolgozunk együtt és nagyon jól ismerjük egymást. Néha elég tényleg egymásra néznünk és tudjuk, hogy mit akar a másik.

avalon_park_sorkert1.jpg

– Mi az, amiben egyedit kap a látogató, ha az Avalon Sörkertbe jön, és itt szeretne enni?
– A Sörkert jelenleg főként az Avalon Park szolgáltatásait igénybe vevő látogatókat szolgálja ki, akik általában családostul érkeznek. A Sörkert család- és gyermekbarát, a fő cél, hogy mindenki jól érezze magát, és megtalálja az ízlésének megfelelő kínálatot. Ennek megfelelően széles választékra törekszünk, ugyanakkor szempont az is, hogy a kiszolgálás és az ételek elkészítése gyors legyen. Nyáron amúgy is sláger a grillezés, ami itt a Sörkertben a vendégtérben történik, mindenki rögtön láthatja is az ínycsiklandó falatokat és azt, hogyan készítik. Az étlapon egyelőre a Sörkertek megszokott menüjéhez illeszkedő ételek vannak, de mindig csavarunk rajta egy picit, és különlegessé, egyedivé tesszük a hamburgereket és a hotdogokat is. Célunk már itt a Sörkertben is, hogy az emberek – ha már eljönnek egy étterembe – akkor olyan ételt válasszanak, amit otthon nem ehetnek, próbáljanak ki új ízeket, különlegességeket, amiket aztán majd megkedvelnek. Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy jöjjön ki az Avalon Parkba, és személyesen győződjön meg arról, mitől különleges az, amit ebben a meseszép környezetben kínálunk.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat