2019. március 23. Emőke
Lehet, hogy sok fiatal jövője most kezdődik: Szakmák Éjszakája Miskolcon is!
minap.hu
|
2017. április 21. 22:55
|
frissítve: 2017. április 23. 13:46
Péntek este ismét megnyíltak a szakiskolák kapui a pályaválasztás előtt álló fiatalok előtt, hogy megismerkedjenek a különböző szakmákkal, valamit az oktatási intézmények által kínált szakképzésekkel. A rendezvénysorozat miskolci megnyitóját a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban tartották.

A Szakmák Éjszakája nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: jövőt, lehetséges életutakat kínál. A fiatalok végigjárhatják, megismerhetik a szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát. Feltárulnak a menő szakemberek titkai, kiderül, melyik foglalkozás mit takar, sok száz pályát végig lehet játszani néhány óra alatt! Lehet, hogy sok fiatal jövője ezen az éjszakán kezdődik!

szakmak_ejszakaja_170421ml_34.jpg

Pénteken, a második alkalommal megendezett Szakmák Éjszakája rendezvénysorozaton ezúttal az ország 52 településén, több mint 450 intézmény nyitotta meg kapuit, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak a pályaválasztásban, megismertesse a szakiskolák képzéseit.

szakmak_ejszakaja_170421ml_19.jpg

- Arra buzdítok minden fiatalt, hogy olyan szakmát válasszon, ami érdekli. Azt a szakmát ugyanis könnyebb megtanulni, ahol van érdeklődés, van fogékonyság - hangsúlyozta a rendezvénysorozat miskolci megnyitóján, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke. Hozzátette a Szakmák Éjszakája program egy remek alkalom arra, hogy több intézményt is meglátogassanak a pályaválasztás előtt álló családok itt Miskolcon is.

A programok során ki is lehetett próbálni a különböző szakmák munkafázisait, eszközeit.

szakmak_ejszakaja_170421ml_22.jpg

- A magyar gazdaság erősödik, de ennek fenntartásához szakemberekre van szükség, az élet szinte minden területén. Ez egy remek alkalom arra, hogy a diákok megismerjék a továbbtanulási lehetőségeket. Fontos hogy a gyerekek és a szülők is megfelelő információval rendelkezzenek, s megfelelő szakmát válasszanak továbbtanuláskor. Ebben is segíti őket ez a nyílt nap - erről   Bihall Tamás, a BOKIK elnöke beszélt a megnyitón.

Miskolcon 13 helyszínen várták a „nagy döntés” előtt álló fiatalokat és szüleiket a Szakmák Éjszakáján - a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is csatlakozott az országosan és Miskolcon második alkalommal megrendezésre kerülő, szakképzést népszerűsítő rendezvényhez.  

szakmak_ejszakaja_170421ml_33.jpg

Molnár Péter: "nagyon jelentős az esemény, a nemzetgazdaság szempontjából is"

Ilyenkor nyitva vannak az intézmények, az érdeklődő diákok és szüleik eljöhetnek, megismerkedhetnek az iskolával, az ott folyó oktatással szakmai képzéssel. - Itt az Andrássyban a nálunk folyó a gépészeti, gépipari informatikai jellegű képzéseket, az ezekhez kapcsolódó eszközöket, berendezéseket, műhelyeket szakmai tartalmakat mutatjuk be. Illetve iskolánk bemutatkozik a természettudományos oldaláról is, érdekes fizikai kísérleteket láthatnak a fiatalok. Természetesen a velünk kapcsolatban álló cégek – Bosch, Takata  -  is megjelennek a rendezvényen, bemutatják a fiataloknak, milyen jövőképet kaphatnak, ha minket választanak – nyilatkozta Molnár Péter igazgató.

szakmak_ejszakaja_170421ml_46.jpg

"Géptáncoltatás" az Andrássyban

Molnár Péter kiemelte, nagyon jelentősnek látja ezt az eseményt, a fejlődő magyar nemzetgazdaságnak szüksége van szakképzett fiatalokra, szakképzett munkaerőre. - A szükséges szakmai tudást a szakképző iskolák tudják biztosítani - itt az Andrássyban is, keresett szakmákat oktatunk, végzett diákjaink iránt nagy kereslet van a környékbeli cégeknél, úgyhogy várunk szeretettel minden érdeklődőt – tette hozzá az igazgató.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat