2022. november 29. Taksony
Lelkesen olvastak, ezért várja őket a balatonmáriafürdői tábor
minap.hu
|
2015. augusztus 08. 11:59
|
frissítve: 2015. augusztus 10. 05:33
Ingyen táborozik egy hétig Balatonmáriafürdőn közel félszáz megyebéli gyermek. A kisiskolások a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár által meghirdetett, Hahó, könyvtársak! versenyen nyerték ezt a nagyszerű lehetőséget. Szombaton kora reggel indultak a programmal teli kalandra.

  Egy hét balatoni táborozás teljesen ingyen – ez volt a fődíja a Hahó, könyvtársak! olvasásnépszerűsítési versenynek, amit idén márciusban másodszor hirdetett meg a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a borsod-abaúj-zempléni általános iskolák 3-4. osztályosai számára.

– A mi feladatunk, hogy a megye legkisebb településein is biztosítsuk a könyvtári szolgáltatást a KSZR (Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer) keretében. Ez ma már jóval többet jelent a kölcsönzésnél! – emelte ki Prokai Margit, a könyvtár igazgatója. – A könyvtárak közösségi terek, ahol a felnőttek például fénymásolást is kérhetnek, a gyerekek kézműves praktikákat tanulhatnak. Ugyanakkor természetesen minden lehetőséget megragadunk, hogy megszerettessük az olvasást, megismertessük, milyen nagyszerű információforrás és szórakozási lehetőség a könyv – tette hozzá.

tabor_indulas_150808.jpg

Az indulás pillanatai

Márpedig ezen a versenyen az a négyfős csapat érhetett el sikert, aminek tagjai érdeklődve, figyelmesen olvastak – hiszen az egyes könyvek kijelölt szakaszaival kapcsolatos kérdésekre kellett jó választ adni a két írásbeli forduló során. Ez alapján a 46 csapatból 14 jutott be a szóbeli döntőbe, ami olyan jól sikerült, hogy 11 csapat – négy ózdi, három miskolci, valamint egy-egy sátoraljaújhelyi kazincbarcikai, taktakenézi, bőcsi – elnyerte a balatoni nyaralás jogát!

– Az egész nyaralást a könyvtár finanszírozza a KSZR jóvoltából, így nemcsak a miskolci önkormányzat táborában töltött időt, hanem az utazást, a külön kirándulásokat is. A Balaton, a fürdőzés, az együttlét önmagában is élmény, de kollégáimmal természetesen azon vagyunk, hogy minél több emléket vihessenek haza a gyerekek – mondta Miklós Katalin, a Gyermekkönyvtár vezetője, a vetélkedő főszervezője.

Így a hagyományos tábori foglalatosságok – például pingpongozás, csocsózás – mellett lesznek különböző vetélkedők, kézműves foglalkozások, koncertek (Kávészünet és Németh Viktor), sétahajózás, kirándulás Nagyvázsonyba és Tihanyba – előbbi helyen reneszánsz várjátékokkal, utóbbin a Vuk című musicallel fűszerezve a látogatást.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat