2021. június 22. Paulina
Lerohanták a kommandósok a dílereket Miskolcon! (Videóval!)
minap.hu
|
2018. február 13. 14:49
|
frissítve: 2018. február 14. 16:21
A Szondy György, a Malomszög és az Andrássy úton is lecsaptak a speciális rendőri egységek a drogdílerekre az elmúlt napokban Miskolcon.

A rendőrség tájékoztatása szerint, február 5-én a Szondy György úton csaptak le, az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai is közreműködtek. Rajtaütés közben a - házban zajló eseményekről mit sem sejtő - vásárló egy titkos ablakon keresztül adta le "rendelését" a már bent lévő rendőröknek.

A Malomszög utcában is elfogtak a rendőrök egy kereskedőt, aki fiatalkorú gyerekeknek is adott el az új pszichoaktív anyagból. A harmadik csapást az Andrássy úton hajtották végre a Felderítő Alosztály munkatársai.

Nem

A rajtaütések eredményeként három kereskedővel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt folytat eljárást a rendőrség, míg a fogyasztókkal szemben szabálysértési eljárás indult.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az új pszichoaktív anyagok hatásai kiszámíthatatlanok. Ezért a szülők, pedagógusok, ha a következő tüneteket tapasztalják gyerekeiken, tanulóikon, akkor gyanakodjanak és kérjék szakember segítségét!

- Amikor a gyermek magatartása eltér a megszokottól,

- ideges, ingerlékeny, vagy levert, közönyös, térbeli és időbeli tájékozódása zavart,

- indokolatlanul fáradt, gyorsan kimerül, alvászavarai vannak,

- szűkebbek vagy tágabbak a pupillái, mint általában,

- szájszárazság, orrfolyás, étvágytalanság, erős fogyás jelentkezik nála,

- színes tabletták, ismeretlen eredetű gyógyszerek, porok, féltve őrzött, kézzel sodort cigaretta, zöld, száraz növényi törmelék kerül elő a zsebéből, használati tárgyai közül.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat