2019. július 17. Endre, Elek
A MEAFC-Miskolc Bonyhádon kezdi a pontvadászatot
minap.hu
|
2018. szeptember 14. 09:06
|
frissítve: 2018. szeptember 14. 15:52
A többszörös B-csoportos bajnok Bonyhádi KSE otthonában kezdi meg az idei bajnoki pontvadászatot pénteken este a MEAFC-Miskolc NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata. A mérkőzés előtt Drahos Gábor vezetőedzővel készült interjú.

Hogyan ítéled meg a tavalyihoz képest teljesen átalakult, zömében a MEFOB-győztes gárdára épülő csapatod tagjainak felkészülését, hozzáállását?
A tapasztaltabb játékosok távozásával „zöldebb fülű” csapatom tagjaira újabb, szélesebb, az eddigieknél sokkal komolyabb feladatok hárulnak idén. A komplett nyári felkészülést ennek szellemében terveztük meg Tóth Gábor kollégámmal. Nekünk személy szerint nem, de a játékosok zömének teljesen újkeletű volt alapvető filozófiánk: minden foglalkozás minden pillanatában maximális koncentráció, üzemi hőfok és akaraterő szükséges.

Véleményed szerint sikerült megvalósítani azt a felkészülés elején megfogalmazott elképzeléseteket, mely szerint a MEAFC-Miskolccal, mint egy sportszerűen agresszív, rakkolós, kellemetlen ellenféllel számoljanak a vetélytársak?
Ez egy folyamat része, az elképzelések lassan a tervezett mederbe kerülnek. A hozzáállással nincs gond, csupán a szemléletet kell továbbra is segíteni, tágabban értelmezni, hogy egy edzés testben és fejben sem a teremben kezdődik és végződik, hanem sokkal hamarabb, illetve később. Ez nélkülözhetetlen alapja az idén megkezdett munkánknak. A keret alkalmas kell legyen a lendületes és ellentmondást nem tűrő játékra, amit a felkészülés 10 mérkőzése alatt volt is alkalmunk gyakorolni.

meafc_kosarlabda_drahos_gabor.jpg

Drahos Gábor

Milyen célokkal vágtok bele az alaposan megfiatalított együttessel az idei pontvadászatnak?

Nagyjából 22 éves a keretünk átlag életkora. Egyértelmű célként fogalmaztuk meg, hogy miskolci egyetemistáink – és az őket követő jelenlegi középiskolásaink – is bizonyítási lehetőséget, egyben komplett visszajelzést kapjanak eddig elvégzett kosárlabdás munkájukról. Terveink szerint ebből a MEAFC-Miskolc is profitálni tud hosszabb távon. Ennek a pályaívnek fontos eleme az U20-as csapatunk, ahol a mélyvíz környékén úszkáló tizenévesek a tavalyihoz hasonlóan idén még több percet kell, hogy kapjanak lábaikba a mérkőzéseken.

A Piros-csoportot is kellően ismerve, miként látod az erőviszonyokat, hová sorolnád be saját együttesedet?
A tavalyi kiírás végeredménye is tartogatott meglepetéseket, így gyaníthatóan most sem mehet egyik ellenféllel szemben sem senki biztosra. Van pár csapat, amelyik minden téren kiemelkedik a mezőnyből (MAFC, BKG-Príma SE, OSE-Lions, Veszprém, Nyíregyháza), hiszen ők nyíltan a feljutásért szállnak harcba. Őket követi egy hajszállal lemaradva az elmúlt évek legerősebb Budapesti Honvédja, majd a mezőny többi csapata roppant kiegyensúlyozottnak tűnik. A kulcs a stabilitás lehet, mert mindenki az életéért fog harcolni fordulóról fordulóra. Ezen a téren a MEAFC-Miskolcot sem kell félteni, hiszen a küzdőszellemünk az egyik nagy fegyverünk volt eddig is, és az kell, hogy legyen idén is.

Mit vársz a pénteki, első, idegenbeli összecsapástól, eredményességben, taktikában?
Többszörös B-csoportos bajnokhoz utazunk Bonyhádra, akik felújított csarnokukban – mindenki máshoz hasonlóan – nyilvánvalóan győzelemmel szeretnék indítani a bajnokságot. Lendületes mérkőzésre számítok, ahol egy pillanatra sem csendesedhet a koncentrációnk. A felkészülés során egyre kijjebb toltuk ezt a fajta határt, most itt az idő, hogy élesben is bizonyítsunk a csapatért egyre nagyobb létszámban szurkolóknak!

A szurkolók figyelmébe ajánljuk, hogy a MEAFC-Miskolc első hazai mérkőzését szeptember 19-én, 17.30-tól, a Pécsi VSK-Kronosz együttese ellen játssza az egyetemi körcsarnokban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat