2024. május 26. Fülöp, Evelin
Még mindig nem jutottak le a kútba zuhant fiúhoz
hirado.hu
|
2019. január 23. 15:06
|
frissítve: 2019. január 24. 13:04
A mérnökök egy, a kúttal párhuzamos járatot fúrtak, majd az volt a tervük, hogy egy vízszintes csatornán keresztül jutnak el a kúthoz. Kedden szerették volna elérni a fogságba esett kisfiút, de még el sem tudták kezdeni a vízszintes járat kifúrását.

Ahhoz, hogy elkezdhessenek vízszintesen is ásni, ki kell szélesíteni a kúttal párhuzamos járatot, amely mindössze tíz centiméter átmérőjú – írta a Fox News-ra hivatkozva a hirado.hu. Angel Garcia, a mentést segítő mérnökök koordinátora szerint a föld összetétele jelentősen nehezíti a fúrást, emiatt várhatóan több mint egy napra lesz szükségük, hogy akkorára növeljék a járat átmérőjét, amelybe felnőtt emberek is beférnek. Ekkor különleges bányászokat eresztenek le, hogy megkezdhessék a vízszintes járat fúrását a gyermekhez.

kut_gyerek.jpg

Fotó: MTI/EPA/EFE/Daniel Perez

A Fox News arról értesült: a helyi polgárőrség azzal kapcsolatban nyomoz, hogy legálisan, minden előzetes engedélyt megszerezve indult-e meg a fúrás.

Malagai gyermekgyógyászok hétfőn az Euronews-nak elmondták: a dehidratáció jelenti a legnagyobb kockázatot egy kétéves gyermek számára, hiszen már több mint egy hete a kútban van. Ugyanakkor fiatal kora növeli a túlélés esélyét.

A gyermek még január 13-án esett bele a 25 centiméter széles kútba a Malaga közelében található Totalán mellett. A fiú azóta nem adott életjelet magáról, és sokan attól félnek, hogy a kút mélyén föld temette be a testét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat