2024. március 02. Lujza
Becherovka Miskolci Farsang 2019
„Még soha nem csalódtunk a miskolci közönségben” – Péterfy Bori & Love Band koncert a Miskolci Farsangon (Videóval!)
Muntyán Bernadett
|
2019. február 24. 14:41
|
frissítve: 2019. február 26. 20:49
Szombat este 8 órától Péterfy Bori & Love Band foglalta el a Szent István tér színpadát. „Nem is tudok olyan miskolci koncertet mondani, amiről nem a legszuperebb emlékeink lennének” – fogalmazott Péterfy Bori még a miskolci koncert előtt. A Szent István téri zenélés után pedig a következőket mondta:

minap.hu: Milyen volt a miskolci közönség ma este?

Péterfy Bori: A miskolci közönség mindig jó. Most már lassan 12 éves a zenekar, és minden évben járunk ide. Egy ideje van ez a szuper klub, a Helynekem, ami tényleg az ország egyik legjobb klubja, és oda is sokat járunk. Nem volt még olyan miskolci koncertünk, amire ne azt mondtam volna, hogy nagyon jó. Még soha nem csalódtunk a miskolci közönségben, és ma sem kellett ebben az irdatlan hidegben. Én gyűlölöm a hideget, úgyhogy ilyenkor fokozottan számít, hogy a közönség segítse a túlélést.

miskolci_farsang_190223ml_61.jpg

minap.hu: Nemrég jelent meg az első lemezetek bakeliten. Milyen volt ennyi év távlatában újrahallgatni a számokat?

P. B.: Alapvetően az első lemez számait játsszuk. Most, pár héttel ezelőtt adtunk Budapesten egy nagykoncertet, ahol csak az első két lemez számait játszottuk, és hihetetlen élmény volt nekünk is, meg a közönségnek is.

minap.hu: Mennyire van kereslet a bakelitre a mai világban, amikor mindenki mp3-ban tölti le a számokat, és youtube-on hallgat zenét?

P. B.: Ez egy nagyon érdekes dolog, mert a bakelit szerintem „come back”-jét éli. Nyilván nem olyan nagy számokról beszélünk, hanem pár száz darabról, de minden lemezünkből van bakelit, és mindig elmegy az a néhány. Ez egy olyan tárgy, ami valóban nagy érték azoknak, akik szeretnek minket, és akiknek fontosak vagyunk.

miskolci_farsang_190223ml_64.jpg

minap.hu: A Bori X mind a tíz dala egyedi grafikájú szövegvideót kapott, sőt, az egyik dal szövegét kínaira is lefordítottátok. Honnan jött ez az ötlet?

P. B.: Valahogy a refrénbe bekerült a „Sanghaj, Peking, Tokió” mondás, és így jött az ötlet. Amúgy is szövegvideókat csináltunk a Bori X összes számához, plusz ez egy játék keretében jelent meg. Le lehet ezt a játékot tölteni, ez egy ingyenes applikáció. Ez a lemez nem jelent meg CD-n, hanem egy nagyon vicces játékkal lehet hallgatni a számokat.

minap.hu: Amikor az Amorf Ördögökből Péterfy Bori & Love Band lett, hogyan szeretted volna látni magatokat tíz év múlva? Megtörtént az, amiről álmodoztatok?

P. B.: Nagyon sokszor megkérdezték akkor, hogy mit szeretnék 10 év múlva, és az élet valóban csodálatos, mert amit akkor mondtam, az van most. Mert azt mondtam, hogy azt szeretném, hogy koncertezzünk sokat, legyen sok lemezünk, legyen nagyon jó a zenekar, és ez hál’ Istennek összejött.

minap.hu: A következő 10 évről mit mondanál? Hogyan látod magatokat?

P. B.: Most egy kicsit azért már nehezebb előre nézni 10 évre, de még sok erő van bennünk. Nagyon jók vagyunk, nagyon élvezzük, nagyon szeretjük egymást, nagyon szeretjük ezt csinálni, és szerintem egyre erősebbek vagyunk. Van még azért bennünk pár év, de hogy mennyi, azt nem tudom.

pterfy_bori.jpg

minap.hu: A kéket vagy a pirosat című számodban Saiiddal énekelsz együtt. Honnan jött a közös munka ötlete? Milyen volt együtt dolgozni?

P. B.: Már dolgoztunk korábban is együtt Saiiddal, az egyik legjobb magyar rappernek tartom őt, és nagyon jóban is vagyunk, imádjuk, szeretjük, a barátunk. Mindig, amikor felmerül, hogy rap rész lenne egy számban, akkor mindig ő jut eszünkbe. Mondjuk most már rezeg a léc, mert annyira élvezem, hogy én rapelem. Van még egy szám, amiben van rap rész, a Nyitva című filmnek – amiben játszottam – a vége főcímdala, és ott én nyomom a rap részt. Úgyhogy lehet, hogy most már nem fogunk rapereket hívni, hanem majd mindig én fogom csinálni.

Köszönjük!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat