2021. március 01. Albin
Megkezdődött a Számozott utcák bontása is
2014. szeptember 10. 10:53
|
frissítve: 2014. szeptember 18. 14:12
Szerdán folytatódott a telepfelszámolási program Miskolcon, ezúttal a Számozott utcákon bontottak le egy négylakásos ingatlant. Kiss János, a helyi Fidesz-frakció vezetője helyszíni sajtótájékoztatóján kiemelte: a bontással világossá tették, és megüzenték mindenkinek, hogy nincsenek kivételek. A rendteremtő gépezet még a „tabuként” emlegetett Számozott utcákon is működik.

bontas_negyedik_u_140910_ja_11.jpg

– A mai napon nem csak 4 lakás dőlt össze a város legveszélyesebb nyomortelepén, a Számozott utcákon, hanem szimbolikusan, egyszer s mindenkorra összedőlt Miskolcon a szocialisták időszaka alatt felvirágzott gettókultúra is. Az a gettókultúra, amely éveken keresztül rettegésben tartott tisztességes magyar embereket – emelte ki Kiss János.

bontas_negyedik_u_140910_ja_20.jpg

A Fidesz miskolci frakcióvezetője hangsúlyozta: Miskolc nyomortelepein a helyzet azután vált végképp elviselhetetlenné, miután Gyurcsány Ferenc miskolci szocialistái hanyag és nemtörődöm módon, „fészekrakónak” nevezett ingatlancsaló bűnözők tömegeit engedték be a környező falvakból Miskolc lakótelepeire, akik aztán a város nyomortelepeire vonzották a hozzájuk hasonlókat. 

Loading Video...
Nem
 

– A szocialisták bőkezű segélyezési politikája és gyenge rendészeti teljesítménye pedig segített is abban, hogy ők itt maradjanak. Mindezekért a szocialistákat örökös, és soha meg nem bocsátható politikai felelősség terheli – fogalmazott Kiss János, hozzátéve: azzal együtt, hogy Miskolc akkori rendőrkapitánya, Pásztor Albert – aki érdekes módon ma éppen a szocialisták polgármesterjelöltje – szintén képtelen volt a „fészekrakók” és a gettósodás útjába állni.

bontas_negyedik_u_140910_ja_2.jpg

A frakcióvezető kiemelte: a Fidesz – KDNP nyomortelep-felszámolási programja folytatódik, a szocialisták, a cigány nemzetiségi önkormányzat és a Jobbik minden ellenkezése ellenére. – 35 ezer miskolci lakos aláírása kötelez minket arra, hogy amit ígértünk, azt betartsuk, eltüntessük Miskolc valamennyi nyomortelepeit – hangoztatta Kiss János, hozzátéve: a mai napon ezzel a bontással is világossá tették, és megüzenték mindenkinek, hogy nincsenek kivételek. A rendteremtő gépezet a „tabuként” emlegetett Számozott utcákon is működik.

Folytatódnak a bontások

A Negyedik utca 9., 11. szám alatti épület önkormányzati tulajdonú ingatlan, melynek kezelője a MIK Zrt. Az ingatlanban négy lakás volt, és eredetileg négy bérleti szerződés. Schweickhardt Gyula, a polgármesteri hivatal projektvezetője elmondta, ebből a négy bérleti szerződésből mostanra egy érvényes maradt, három lakó jogcím nélkül tartózkodott az ingatlanokban. Ezeket a jogcím nélküli bérlőket végrehajtási eljárás során eltávolították. A jogszerű bérlővel megállapodást kötöttek, számára cserelakást biztosítottak. 

– Miskolc önkormányzata és a MIK Zrt. folyamatosan a lakástörvény illetve a helyi rendeletek előírásainak megfelelően tevékenykedik. A Számozott utcákban jelenleg 10 ingatlanra kértünk bontási engedélyt, az érintett bérlőkkel tárgyalunk. A bírósági végrehajtók a szükséges kilakoltatásokat el fogják végezni, a bontási folyamatok folytatódnak – hangsúlyozta Schweickhardt Gyula.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat