2019. május 19. Ivó, Milán
Megkoronázták Miskolcon az olvasók királyát és királynőjét! (Képgalériával!)
minap.hu
|
2017. október 08. 17:17
|
frissítve: 2017. október 10. 15:04
Díjazták a legidősebb és legifjabb olvasót, a legszorgalmasabb testvérpárt, és kihirdették az olvasók királyát és királynőjét a megyei könyvtárban. Egy igazi családi nap várta vasárnap programáradattal a látogatókat.

Az Országos Könyvtári Napokhoz már évek óta tartozik egy játék, amin a gyerekek szívesen vesznek részt. Ez vezet a legrangosabb cím elnyeréséhez: az olvasók királya és királynője megkoronázásához. Idén ezt az elismerést Török Balázs, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója és Laczkó Dóra nyerte, aki pedig a Gárdonyiba jár.

konyvtari_napok_171008_vcs_13.jpg

A könyvtár legidősebb olvasója Dudás József, a legfiatalabb Kiss Katalin lett. A legszorgalmasabb testvérpár címet Espán Léna és Espán Erik kapta.

konyvtari_napok_171008_vcs_07.jpg

Ezentúl a résztvevők egy valódi családi rendezvényen vehettek részt a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban vasárnap. A programáradat már délelőtt 10 órakor elkezdődött. Volt családi műveltségi vetélkedő, óriás betűkirakó, játszóház a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjaival, zenélt a Katáng együttes és állati kalandokban is részt vehettek a jelenlévők.

konyvtari_napok_171008_vcs_23.jpg

A programok végén egy hatalmas torta csillapította az olvasásra és játékra is éhes közönséget.

konyvtari_napok_171008_vcs_21.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat