2024. június 24. Iván
Megmutatták, hogyan lehet elrontani egy Mustangot
totalcar.hu
|
2019. február 08. 10:44
|
frissítve: 2019. február 09. 10:11
Óvatosan fogalmazva is furcsa arányok és méretek, hát mit tettek a gyönyörű Mustanggal?

Nem ez az első eset, hogy egy versenysorozat kedvéért elcsűrik egy sportkocsi arányait, a Mustang Supercar olyan, mintha káprázna a szemünk.

Az ausztrál verseny-Mustang alighanem az előző években használt Ford Falcon V8 Supercar változatához fejlesztett alapokra épül, így lett alacsonyabb az övvonal, az autó pedig arányaiban hosszabb és keskenyebb, mint a széria Mustang. Persze itt az lenne a lényeg, hogy a Fordok gyorsabbak legyenek a konkurenciánál, és erre a Ford Performance eddigi munkáját ismerve lehet esély.

ford_mustang_supercar1.jpg

Az ausztrál V8 Supercars egyébként sokáig egyike volt azoknak a versenyeknek, ahol valóban utcai autókból átalakított gépek indulhattak, ám ez épp most kezd drámaian megváltozni. A régi, V8-as, hátsókerék-hajtású utcai autók eltűntek a helyi Ford és Holden kínálatból: a GM leányvállalata lényegében Opel Insigniákat árul Holden Commodore néven, a Ford Falcon helyett pedig Mondeót lehet venni. A versenypályán viszont maradt a régi szabályrendszer, csak az utcai változat létezéséhez nem ragaszkodnak annyira néhány éve.

ford_mustang_supercar.jpg

Így a Mustangon kívül csupa, eredetileg fronthajtású autó hátsókerék-hajtású változata szerepel a versenysorozatban: az Insignia formájú Commodore és a Mustang mellett a Nissan Altima áll még rajthoz az idei futamokon – írja a Totalcar.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat