2021. április 13. Ida
Megnyílt a karácsonyi vásár Miskolcon!
Cs. M.
|
2014. november 24. 21:37
|
frissítve: 2014. november 28. 10:18
Gőzerővel készül Miskolc az adventre. Már hétfő délután megnyílt a vásár és a fenyőbe burkolt házikók kapuja, hamarosan kiderül, kinek a rajza díszíti idén a város képeslapjait. És egyre több az olyan rendezvény, foglalkozás is, ami segít ráhangolódni az ünnepvárás hangulatára.

Valószínűleg sokan érezzük még távolinak a karácsonyt – annál mindenképp távolibbnak, mint amit a városban látható készülődés sugall. Pedig november 30-án, e hét vasárnapján meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Odahaza és a Városház téren is. A hagyományoknak megfelelően idén is a virágóra alakul át hatalmas koszorúvá, és négy vasárnapon ünnepi műsor keretében lobbannak fel a lángok.

diszlivilagitas_24_05.jpg

A díszkivilágítás elemei már a helyükön Fotó: Mocsári L.

Az első vasárnap most is különlegesebb lesz a többinél, hiszen akkor kapcsolják fel a díszkivilágítást. Erre az ünnepi pillanatra begördül majd a térre az adventi villamos is, ezen a télen akkor először. A fényfüzérek egyébként már a múlt héten kikerültek, a Széchenyi utcát átívelő figurális elemeket pedig hétfőn kezdték szerelni.

Az adventi vasárnapokon (december 7-e kivételével) a Miskolc Café szervezésében és a Baross Örömdalkör előadásában karácsonyi dalokat hallhatnak a főutcán sétálók délután a Miskolc Bolt előtt. Ami egyébként decemberben nemcsak a régiségvásár vasárnapján, hanem a többi hétvégén is nyitva tart.

A karácsonyi vásár is megnyitotta már kapuját – méghozzá szó szerint! Hétfő délután, valamivel öt óra előtt a Miskolci Mazsorettek vezették fel az eseményt, majd segédkeztek az egybegyűlteket köszöntő Kiss Gábor alpolgármesternek a kapu kinyitásában. A kikiáltó és az Anyagbanda a vidám vásári hangulatot fokozta – de már ott állnak a bőcsi önkormányzat által készíttetett, élet- és mérethű szalmabábuk is, amik betlehemi jeleneteket idézve az ünnep tartalmára irányítják a figyelmet.

A sétálóutcán megnyílt a karácsonyi vásár

A vásár kapuja egészen december 24-én déli 12 óráig nyitva is marad. A sétálóutca páros oldalán, a Centrum és a Villanyrendőr között harmincnál is több vásáros várja – reggel 9-től este 7-ig – a miskolciakat jó minőségű, köztük számos kézműves finomságokkal, ajándék- vagy dísztárgyakkal. És persze igazi, szegfűszegillatú adventi hangulattal, amit péntekenként és szombatonként délután 4 órától programokkal is fűszereznek az áruház előtti téren.

karacsonyi_vasar_141124ml_10.jpg

Kinyílt a vásár kapuja

Akik viszont nemcsak készen vett, hanem saját vagy gyermekük keze által készített ajándékokkal, díszekkel is szeretnék hangulatosabbá tenni az adventet, a karácsonyt, azok böngésszék a könyvtárak programját, hiszen a II. Rákóczi Ferenc és a Petőfi Sándor Könyvtárban keddenként, a Móra Ferenc Könyvtárban pedig csütörtökönként tartanak adventi, ünnepváró kézműveskedést.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat