2021. május 14. Bonifác
Megtarthatja a négy csillagot a Barlangfürdő
Farkas Ildikó
|
2015. június 26. 16:18
|
frissítve: 2015. június 29. 12:52
Újabb öt évre megtarthatja négycsillagos gyógyfürdő minősítését a Miskolctapolcai Barlangfürdő. A környezetet, a megközelíthetőséget, az infrastruktúrát, a parkosítást, de még a dolgozók nyelvismeretét is vizsgálta az országos szakbizottság. Mindent rendben találtak: a 200 pontos minősítésből 183-at kapott a fürdő.
Nem

  A borongós napok után ma már kisütött a nap. A jó időben a reggeli nyitás után egyre többen érkeztek a Barlangfürdőbe. Az Európában egyedülálló természeti képződményt havonta több ezren keresik fel külföldről és belföldről egyaránt. Egy simasági család Bükkfürdő mellől érkezett ide. Galavics Jánosné a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, nagyon szépnek találják a Barlangfürdőt, és jól érzik itt magukat.

barlang_f.jpg

Gyógyító termálvíz, gyermekmedencék, Tavifürdő, Kagylómedence és úszómedence is várja a látogatókat a Barlangfürdőben. Május végén a látogatókon kívül két napra egy hattagú minősítő bizottság is felkereste a Barlangfürdőt. Pontozták a környezetet, a megközelíthetőséget, a parkosítást, a hulladék elhelyezést, az öltözőket, a medencéket, a higiéniai előírások betartását, a szolgáltatásokat, a gyógykezelések színvonalát, de a dolgozók felkészültségét, formaruházatát, és nyelvismeretét is.

Lantos Zsuzsa fürdővezető ismertette, a minősítő bizottság a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén javaslatot tesz a Barlangfürdő négy csillagos minősítésének a meghosszabbítására. Ezt ötévente meg kell hosszabbítani, és idén ismételten sikeresen elnyerték ezt a minősítést. A Barlangfürdő a 200 pontos szakmai skálán 183 pontot kapott, tehát továbbra is jogosult a négycsillagos gyógyfürdő minősítésre.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat