2019. július 19. Emília
Megújuló székház a belváros közepén: ütemesen folyik a munka a BOKIK épületében
minap.hu
|
2018. augusztus 16. 16:39
|
frissítve: 2018. augusztus 19. 14:15
Kívül-belül felújítják a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara régi székházát. Novemberig a külső munkálatokat végzik el, utána következnek a belső átalakítások. Az intézmény tavasszal nyitja meg kapuit, melyek továbbra is a Szentpáli utcára nyílnak majd, csak most már az épület közepén, akadálymentesen.

bokik_szekhaz_20180810_vcs_6.jpg

Fotó: Végh Csaba

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke portálunknak elmondta, az épület szinte száz százalékosan megújul. – A miskolci székház legnagyobb az országban a Kereskedelmi és Iparkamara épületei közül, mintegy háromezer négyzetméteres irodafelülettel. Mint a miskolciak is láthatják, javában zajlik a bontás, ugyanakkor, ezzel egyidejűleg az építés is. A munkálatok során kibontották például az úgynevezett függönyfalakat, amelyek annak idején korszerűnek számítottak, mára azonban elavultak Ezek helyén új falak épülnek majd - részletezte az elnök.

bokik_szekhaz_20180810_vcs_1.jpg

Bihall Tamás kiemelte, a felújítás energetikai fejlesztést is jelent, hiszen szinte katasztrofális volt már a helyzet ezen a területen. Nyáron borzasztóan meleg volt az épület, télen pedig a hideg jött be a rossz szigetelésen. – Megújul a tetőszerkezet is. A belső terek közül a Szentpáli-teremben lesznek nagyobb változások, ott a hűtéstechnikát és a hangosítást is mai követelményeknek megfelelő színvonalon alakítjuk ki. A kamarai nagy tárgyalón kívül máshol nem tervezünk komoly irodai átalakításokat - nyilatkozta a BOKIK elnöke.

bokik_szekhaz_20180810_vcs_5.jpg

Kicserélik a liftet, a titkárság előre költözik a főutcai frontra. A beruházás csaknem félmilliárd forintba kerül, amit a BOKIK finanszíroz. – A rendelkezésünkre álló forrásokat a megyei vállalkozásoknak köszönhetjük, az ő befizetéseikből jött létre. A beruházással Miskolc is gazdagodik - egy gyönyörű, megújult épületet kap a belváros. Ez a városkép szempontjából is fontos, hiszen ez a hatalmas épület nagyon messziről látható. A tervek szerint novemberre készen lesznek a külső munkálatok, télen a hidegben már a belső felújításokat szeretnénk végezni, hogy tavasszal, lehetőleg már márciusban vissza tudjunk költözni – zárta szavait Bihall Tamás.

bokik_szekhaz_20180810_vcs_3.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat