2019. március 25. Irén, Irisz
Megyei Értékdíjat kapott a Diósgyőri vár és a Barlangfürdő
kulcsmagazin.hu
|
2018. június 21. 10:36
|
frissítve: 2018. június 23. 16:11
„Kulturális örökség” kategóriában a Diósgyőri vár, míg „Turizmus” kategóriában a Miskolctapolca Barlangfürdő győzedelmeskedett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság pályázatán.

A IV. Kincseink – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékdíj pályázat elismeréseit a június 16-án, Mezőkövesden megrendezett IV. Megyenapon adták át a nyerteseknek. Bánné Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Értéktár Bizottság elnöke köszöntőjében méltatta az értéktár mozgalom által eddig elért eredményeket. Kiemelt célkitűzésként említette, hogy megőrizzük, átadjuk az utókornak amit az őseink ránk hagytak. Az értékmegőrzés erősíti itt élők identitását, alternatívát  nyújt az elsivárosodással szemben.

megyenap_4.jpg

A díjat a B.-A.-Z. Megyei Értéktár Bizottság alapította 2015-ben. Azokat a – B.-A.-Z Megyei Értéktárba felvett – épített, természeti, környezeti, kulturális és egyéb maradandó értékekeket ismerik el vele megyénkben, amelyek az itt élő emberek találékonyságát, hozzáértését és hagyományait mutatják be, s amelyekre méltán lehetnek  büszkék az itt élők. A díjazottak egy, a megyei értéktár logójával ellátott Hollóházi porcelán díszvázát és pénzjutalmat kapnak. Miskolc önkormányzata idén minden kategóriában nevezett nemzeti értékeket. Az idei két díjazottal együtt – a Miskolci Települési Értéktárban fellelhető nemzeti értékek közül – már hat miskolci érték rendelkezik a kitüntető elismeréssel.

megyenap_1.jpg

Az elismeréseket Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, és Bánné Gál Boglárka, a megyei Értéktár Bizottság elnöke adta át Novák Irén és Schneitzner Beáta ügyvezetőknek, akik jelen voltak a díjazott miskolci értékek képviseletében.

megyenap_3.jpg

 

 

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat