2019. május 19. Ivó, Milán
A megyei központi kórház ügyel a munkatársak továbbképzésére
Kujan István
|
2018. november 14. 16:31
|
frissítve: 2018. november 16. 12:24
Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Ferenczi Ilona Szakmai Napot a megyei központi kórházban. Az egészségügyi intézmény nagy hangsúlyt helyez a dolgozók továbbképzésére, ennek ékes példája a mostani program is. A szakmai napon kitüntetéseket is átadtak.

A kórház igazgatósása és az Egészségügyi Szakdolgozók „Fehér Szív” Alapítványa „Népegészségügyi prioritások és ápolásfejlesztési irányok” címmel rendezte meg a továbbképzést az intézmény Konferencia Központjában.

Nyilas Judit ápolási igazgató rövid köszöntőjében leszögezte, csakúgy, mint a szakmai napot, minden más hagyományt is szeretnének továbbvinni a kórházban.

ferenczy_nap_megyei_181114ml_41.jpg

Fotó: Mocsári László

Révész János főigazgató érdeklődésünkre elmondta, pontosan tudják, hogy a magyar egészségügy „krónikus munkaerőhiánnyal küzd”. Több fronton is igyekeznek azonban javítani ezen. Egyrészt: már a középiskolásokat igyekeznek megnyerni maguknak, januárban például – egy új kezdeményezésként – megrendezik a Kórházak éjszakája programot. Ide olyan fiatalokat várnak, akik egészségügyi felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni.

ferenczy_nap_megyei_181114ml_36.jpg

Aztán a kórházban szakmai gyakorlatukat töltő egyetemisták számára is biztosítani kívánják, hogy a medikus kolléga ne csak egy osztályon töltse az idejét, hanem a kórház teljes működésére rálátást kapjon – ezzel is segíteni szeretnék, hogy pozitív jövőképet tudjon magának kialakítani a miskolci intézményben.

ferenczy_nap_megyei_181114ml_33.jpg

A rezidensek számára lakásokat és körülbelül havi 100 ezer forintos ösztöndíjat juttatnak. Kidolgozás alatt áll továbbá a szakorvosok számára egy olyan életpályamodell, amiben megfogalmazzák, mi a kórház elvárása a kollégával szemben, de azt is, hogy milyen a juttatási rendszer, illetve milyen továbbképzésekre van lehetőség. A diplomás szakdolgozók esetében – a Miskolci Egyetemmel karöltve, szoros kapcsolatban – tovább szeretnék bővíteni az oktatási lehetőségeket. A főigazgató elmondása szerint az ápolónők képzésében vannak talán a legnehezebb helyzetben, egyre kevesebben választják ugyanis ezt a pályát. Esetükben is megtesznek azonban mindent, hogy segítsék őket.

ferenczy_nap_megyei_181114ml_31.jpg

A szakmai nap kapcsán újra leszögezte Révész János, hogy nagy hangsúlyt helyeznek munkatársaik, a szakdolgozók képzésére, továbbképzésére.

ferenczy_nap_megyei_181114ml_39.jpg

A köszöntőket követően kitüntetéseket is átadtak. Horkai Józsefné ápolásiigazgató-helyettes egészségügyi miniszteri elismerő oklevelet vehetett át, most őt köszöntötték először. Majd az idei Euroskills Európa-bajnokságon második helyezett Varholik Dávid vehetett át elismerést a főigazgatótól. Elismerték továbbá a Hospice osztály Holistic Team csapatát – Bátorligeti Tamásné, Holis Lívia, Újhelyi Péterné és Marosvári Sarolta –, ők a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara országos szakmai versenyén harmadik helyezést értek el.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat