2019. május 19. Ivó, Milán
„Milliomos” lett a könyvtár!
minap.hu
|
2018. november 15. 16:27
|
frissítve: 2018. november 17. 14:10
Állományba vette az egymilliomodik könyvet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az 1 000 000 leltári számú kötet a megyei ellátás részeként a kazincbarcikai kistérségbe kerül.

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár teljes állománya már az elmúlt év végén meghaladta az egymilliót, azonban ebbe sokféle dokumentumtípus beletartozik: a fotók, képeslapok, DVD-k, hanglemezek… Ez az 1 milliós leltári szám viszont a könyvek esetében érvényes – tehát azt jelenti, hogy az intézmény állományba vette az egymilliomodik könyvet. Így mindenképp egyfajta mérföldkőnek számít.

A könyvtári munka sora úgy hozta, hogy egy Stephen King-kötet kapta az egymilliós leltári számot, amivel a kazincbarcikai kistérség könyvtárlátogatói találkozhatnak hamarosan. Ahogy az egymillió egyessel, kettessel és hármassal is. Az új könyvek beszerzése és feldolgozása azonban folyamatos, így nem kell sokat várni, hogy a Görgey utcai központi épület és a többi miskolci könyvtár polcain is megjelenjenek a 7 jegyű leltári számmal ellátott kötetek - tájékoztatta portálunkat a  II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

egymillio-20181115_134626.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat