2019. június 20. Rafael
Mindhárom vádlott bűnös a csecsemő meggyilkolásában
minap.hu
|
2018. október 11. 13:51
|
frissítve: 2018. október 12. 11:29
A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett október 11-én annak a három vádlottnak az ügyében, akik emberölés miatt indult eljárás.

A megállapított tényállás szerint az egy háztartásban élő vádlottak rokonok, I. rendű vádlott a II. rendű terhelt férje, míg a III. rendű közös leánygyermekük. Az I. rendű vádlott az – akkor még fiatalkorú - III. rendű vádlottat 2006-tól kezdődően, mintegy 10 éven át különböző szexuális cselekményekre kényszerítette. A külvilágtól elszigetelve élő lányt az apja többször megverte és megöléssel is fenyegette, amennyiben szólni mer bárkinek a történtekről. Az asszony 2010 környékén szerzett tudomást a férje és lánya kapcsolatáról, de semmit sem tett.

Ebből az erőszakos kapcsolatból született meg 2011-ben a férfi és lánya közös gyermeke, akinek vér szerinti apját eltitkolták a lakókörnyezetük elől. 2015 év végén az – akkor már felnőtt korú – lány ismét várandós lett az apjától. A vádlottaknak abortuszra nem volt pénze, de megtartani sem akarták a gyermeket, így elhatározták, hogy megölik.

A megfogant gyermeket, de magát a terhesség tényét is megpróbálták eltitkolni a környezetük elől. A lány nem járhatott el otthonról, bő ruhákba öltöztették, sőt a várandósság előrehaladtával a hasát is lekötözték. A lány a családi házuk egyik szobájában adott életet a babának. A lánynak az anyja segédkezett a szülésben. A szülésnél jelen volt a lány apja és a velük együtt élő kiskorú gyermekek közül három.

Miután a gyermek megszületett a feleség egy kabátba és pulóverbe tekerte, majd egy táskába helyezte. A táskát a házban található ágyneműtartóba rakták, majd ruha-, illetve ágyneműket helyeztek rá és sorsára hagyták az életképes újszülöttet. A baba elhanyagoltság miatt 4 óra múlva életét vesztette.

Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá. A vizsgálat során derült fény az előző éjszakai szülésre. A gyermek holttestét a nyomozó hatóság találta meg az ágyneműtartóban.

A Miskolci Törvényszék mindhárom vádlottat bűnösnek találta a csecsemő megölése miatt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben. A férfit ezen felül szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság. A vérfertőző apa és felesége a tetteikkel a családban élő további kiskorú gyermekeik erkölcsi fejlődését is veszélyeztették, ezért a bíróság kiskorú veszélyeztetése miatt is megállapította a bűnösségüket. A törvényszék a férfit 25 év, míg az asszonyt 20 év fegyházbüntetésre ítélte. Alány esetében, aki egyben a bűncselekmény áldozata is volt 2 év tartamú szabadságvesztést szabott ki a bíróság, melynek végrehajtást 3 évre felfüggesztette. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat