2022. október 02. Petra
Minőségi ugrás a MiReHuKöznél
minap.hu
|
2014. augusztus 28. 10:31
|
frissítve: 2014. szeptember 02. 14:37
Alig nyolchónapos közszolgáltatói tevékenység után, az A/I. fokozat feltételein túllépve, C/I. minősítést szerzett a MiReHuKöz Nonprofit Kft. Az országban a 149 hulladékgazdálkodási közszolgáltatóból csupán 16 kapott magasabb fokozatú minősítést.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által kiadott minősítési fokozatban az I-III. szám a tevékenység szakmai színvonalát hivatott tükrözni, míg a szolgáltatásbiztonsági funkciókat az A-C kategória jelöli.

A MiReHuKöz közel egy éve alakult, közszolgáltatást ez év január 1-jétől végez, ezért kiemelkedő jelentőségű, hogy ilyen rövid idő alatt túlléptek az A/I. fokozat feltételein, és C/I. minősítést szereztek. Az országban a 149 hulladékgazdálkodási közszolgáltatóból mindösszesen 30 szolgáltató rendelkezik ilyen kategóriájú minősítéssel és csupán 16 szolgáltató kapott magasabb fokozatú minősítést.

– Hulladékgazdálkodási tevékenységünk során próbáljuk megelőzni a hulladék keletkezését, csökkenteni a keletkezett hulladék mennyiségét, törekszünk annak minél nagyobb arányú hasznosítására. Feladatunk a fennmaradó mennyiség megsemmisítése, megfelelő kezelése, illetve ártalmatlanítása – beszélt munkájukról Majoros Róbert ügyvezető igazgató.

Hozzátette: nagyon fontos számukra a szelektív hulladékgyűjtés, a hulladék hasznosításának növelése. A társaság továbbra is folyamatosan fejleszti a szolgáltatás színvonalát, ezzel párhuzamosan csökkentik a lerakandó hulladék mennyiségét, amihez a Hejőpapiban jelenleg épülő Mechanikai hulladék-előkezelő mű nagymértékben hozzájárul majd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat