2024. június 24. Iván
Miskolc tud valamit: befektetőbarát címet kapott harmadszor
minap.hu
|
2016. július 14. 15:54
|
frissítve: 2016. július 17. 11:11
Miskolc tud valamit. A borsodi megyeszékhely az ország egyetlen városaként harmadik alkalommal szerezte meg a befektetőbarát település címet.

429.jpg

Miskolc harmadik alkalommal kapta meg a befektetőbarát településeknek járó elismerést, mivel sikeresen elvégezte és teljesítette a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) képzési programját. Ezen a többnapos tréningen a települések résztvevő képviselői fejleszthették befektetés-ösztönzési ismereteiket, képet kaptak a befektetői látogatások menetéről, megismerkedtek a leggyakoribb befektetői kérésekkel és elvárásokkal, betekintést nyertek a településmarketing, a hatékony kommunikáció, a hatásos prezentáció és a protokoll eszköztárába is.

A képzés zárásaként a résztvevők egy angol nyelvű befektetői előadásból és egy befektetésösztönzési stratégiából álló pályázati anyag elkészítésével bizonyították felkészültségüket. A beérkezett anyagokat a HIPA vezetői és külsős szakemberek értékeltek, majd 34 magyarországi városnak és községnek ítélték oda a befektetőbarát település címet.

20150504_3.png

– Miskolc évek óta nagy hangsúlyt fektet iparterületeinek fejlesztésére és hasznosítására. Egyablakos ügyintézéssel fogadjuk a potenciális beruházókat, többnyelvű beruházásösztönzési honlapot működtetünk, HR szolgáltatásokkal, felnőttképzéssel, forráskereséssel és tanácsadással segítjük a város területén fejleszteni kívánókat – mondta Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója. – Ennek a díjnak Miskolcon előzménye van. A HIPA elődszervezeteiként működő ITDH és HITA már szervezett hasonló programokat, melyeken a város sikerrel vett részt. Ennek köszönhető, hogy egyetlen magyar településként Miskolc megszerezte mindhárom szervezet elismerését, birtokolja mind a befektetőbarát település, mind a Befektetőbarát önkormányzat címet.

– Kiemelten fontos számunkra a HIPA-val való szoros együttműködés – hangsúlyozta Pfliegler Péter, Miskolc gazdaságfejlesztésért is felelős alpolgármestere. – A befektetés-ösztönzés csapatmunka, az érdeklődők professzionális fogadása, teljes körű informálása és a helyi előnyök bemutatása csak összefogással lehet eredményes. A Nemzeti Befektetési Ügynökség szakemberei szakmai tanácsokkal és az állami támogatásokhoz kapcsolódó ügyintézéssel támogatnak minket. Miskolcot partnernek tekintik, többször megdicsérték a közös munkát, az itt tapasztalt szakmai felkészültséget. A város továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy felkeltse újabb cégek és nagyvállalatok érdeklődését az itteni lehetőségek iránt, és tovább építse a helyi üzleti élet szereplőivel meglévő kiváló partneri viszonyt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat