2019. április 24. György
A miskolci Bacsa Fanni is képviseli hazánkat az ifjúsági olimpián
minap.hu
|
2018. szeptember 28. 14:40
|
frissítve: 2018. október 01. 12:35
Július 5-8. között Győrben rendezték meg az ifjúsági atlétikai Európa- bajnokságot, ahol a Miskolc Városi Sportiskola versenyzője, Bacsa Fanni 100 méter gáton bejutott a kontinens viadal döntőjébe. Ezzel kvalifikálta magát az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára! Pénteken az MVSI vezetői tolmácsolták neki jókívánságaikat az utazás előtt.

bacsa_fanni_mvsi_180928_ja_17.jpg

Bacsa Fanni egy kabalát is visz magával az ifjúsági olimpiára, melyre egyedi mezt készítettek.

Mint az eseményen elhangzott, nyáron a győri ifjúsági Eb-n 50 ország, 1063 atlétája állt rajthoz. A verseny rangját tovább emelte, hogy európai kvótákat lehetett szerezni az októberi, argentínai, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

A magyar válogatottban – kiváló eredményeik alapján – az MVSI öt atlétája kapott bizonyítási lehetőséget, a miskolci fiatalok remekül helytálltak az erős mezőnyben.

A Tigyi József által felkészített Bacsa Fanni 100 méter gáton nyújtott teljesítményét külön ki kell emelni, hiszen az elő- és középfutam során egyaránt élete legjobbját futotta, és bejutott a fináléba. A döntő résztvevői valamennyien – így természetesen Fanni is – ott lehetnek ősszel az argentínai korosztályos ötkarikás játékokon. Pénteken Illyés Miklós, az MVSI ügyvezetője jókívánságaival bocsátotta útjára az ifjú versenyzőt.

bacsa_fanni_mvsi_180928_ja_16.jpg

(balról) Illyés Miklós, Bacsa Fanni és Tigyi József

– Nagyon büszkék vagyunk Fannira, remélem, hogy jól fogja érezni magát. Jól felkészült, nagyon drukkolunk neki – hangoztatta Illyés Miklós. Hozzátette: az ifjúsági olimpia arra is jó, hogy a fiatalok belelássanak, milyen lehet a felnőtt olimpia. – Azért is jött létre ez a nemzetközi, több sportágat magába foglaló eseménysorozat a 14-18 év közötti fiataloknak, hogy megtapasztalhassák milyen egy ilyen verseny felépítése. Hogy milyen külföldön, ilyen sok emberrel együtt versengeni – tette hozzá az MVSI ügyvezetője.

Tigyi József, az MVSI atlétikai szakosztályának vezetője, Fanni edzője úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára, hogy ott lehet tanítványával Buenos Aires-ben. – Jól felkészültünk, nyáron nem volt egy perc megállás sem, ott kint már a mentális felkészültségre kell koncentrálnunk – húzta alá az edző. Mint mondta, az ifjúsági olimpiai játékok felépítése kicsit eltér a felnőtt olimpiától. – Itt Fanninak kétszer kell futnia, és a két eredményét összevetve alakul majd a ki a helyezettek sorrendje – hangsúlyozta

bacsa_fanni_mvsi_180928_ja_11.jpg

Bacsa Fanni arról szólt, végig felszabadultan edzett és nagyon várja a versenyt. – A júliusi Eb-n még bennem volt a szorongás, hogy akár ki is juthatok majd az ifjúsági olimpiára, de most már sokkal felszabadultabban tudtam edzeni. Mindent bele fogok adni – nyilatkozta a versenyző. Október másodikán indulnak útnak, versenyei október 11-én és 14-én délután lesznek, az Eurosport is közvetíti.

Fanni a felnőtt olimpiára is szeretne majd kvalifikálni, ez határozott célkitűzése. – Számos dobogó és kiváló eredmény van már mögötte, a versenyszelleme, az adottságai, a teherbírása mind afelé mutatnak, hogy egyszer majd a felnőtt olimpián is elindulhat a magyar színekben – húzta alá végül Tigyi József.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat