2024. május 26. Fülöp, Evelin
A Miskolci Egyetemre járnak a dallasi Ewingok magyar utódai
minap.hu
|
2015. december 10. 12:57
|
frissítve: 2015. december 11. 16:27
A Miskolci Egyetem három hallgatója nyerte a MOL-csoport nemzetközi olaj- és gázipari tehetségkereső versenyét. Több mint ezer csapatot előztek meg az olajcég által fejlesztett online szimulációs játékában és a szerdai élő döntőben is ők teljesítettek a legjobban.

      Az idei versenyre rekordszámú hallgató jelentkezett: 53 országból összesen 1114 csapat próbálta ki, milyen az olajbusiness a gyakorlatban – írja a hellokarrier.hu.

molverseny_1512_1.jpg

A győztes olajipari tehetségek: Szilvási Marcell (balra), Lengyel Nikolett és Karádi Ákos az eredményhirdetés előtt...

A győztes az Oil Fnatic fantázianévre hallgató egyik magyar team lett. Tagjai: Lengyel Nikolett, Karádi Ákos és Szilvási Marcell, ők a Miskolci Egyetem hallgatói. Nikolett és Ákos olajmérnök szakon végzi mesterképzését angol nyelven, míg a csapat harmadik tagja, Szilvási Marcell geofizikán doktorandusz. Szeptember végén jelentkeztek a versenyre, októberben vettek részt az első, online fordulóban, amelyen az abszolút első helyen végeztek. Itt megadott alaptőkével indulva egy olajkitermelő rendszert kellett kiépíteniük a MOL által kidolgozott virtuális forgatókönyvek alapján. Egyebek mellett meg kellett találniuk a fúrásra optimális helyeket, a fúrást és a kitermelést meg kellett szervezni. Nikolették a legnagyobb profitot érték el az 1114 csapat között.

Ezt követte egy második online forduló, amely során az első körben legjobb 40 csapat két óra alatt 100 kérdést válaszolt meg. A legjobb öt team pedig a budapesti élő döntőbe jutott. Itt prezentációt kellett tartani, a magyarok az Északi-tengeri olajkitermelésben a termelés optimalizálást választották.

„A prezentációra három hetet készültünk, minden szabadidőnkét rááldoztuk. Igyekeztünk a hagyományos mérnöki előadásoktól kicsit eltérni és humort belevinni, a különféle véleményeket ütköztetni és érdekesen tálalni” – mondta a próbatétel után, még az eredményhirdetés előtt Nikolett.

molverseny_1512.jpg

... és az eredményhirdetésen

Hogy merre visz a három fiatal útja? Marcell marad az egyetemen, folytatja doktorandusz tanulmányait. Nikolett és Ákos pedig valószínűleg a MOL gyakornoki programjához csatlakozik. A legjobb csapatok tehetséges szakemberei ugyanis a cég közlése szerint álláslehetőséget nyernek, hogy a MOL-csoportnál kezdhessék meg karrierjüket a 18 hónapos UPPP Tehetségfejlesztő Program keretében.

A győztesek pénzdíjjal is gazdagodtak. Az első három helyezett között 7,5 millió forintot osztott ki az olajcég. A második egyébként a lengyel Geomatrix csapat lett, a harmadik helyet a török Next Oil Generation nevű csapat szerezte meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat