2020. július 09. Lukrécia
Miskolci Termelői Nap – Kivételesen a negyedik vasárnapon
minap.hu
|
2018. szeptember 21. 14:07
|
frissítve: 2018. szeptember 22. 21:08
„Vissza az iskolapadba” címmel közeledik az ősz első termelői napja, amit a megszokottól eltérően nem a harmadik, hanem a negyedik vasárnapon rendeznek meg, szeptember 23-án, délelőtt 9 óra és délután 1 óra között az Erzsébet téren.

Az iskolakezdés nemcsak a gyermekek, de a szülők számára is kihívás. A szeptemberi termelői nap ehhez kíván egy kis segítséget adni és könnyed kikapcsolódást nyújtani a kilátogatóknak. Egy helyen vásárolhatják meg a friss zöldségeket és gyümölcsöket helyi és környékbeli termelőktől. Kiváló minőségű húsok, borok, mézek és bio élelmiszerek bőséges kínálatából válogathatnak az arra látogatók.

termeloi_nap_0715_20180715_bl_011_web.jpg

Minap-archív fotó: Beregi László

A Herman Ottó Múzeum oktatástörténeti kiállítással készül a vásárra. A standhoz látogató családok bepillanthatnak a régmúlt oktatásának rejtelmeibe. A szülők céhes mesterként megírhatják gyermekük mesterlevelét, miután a kis inasok elkészítik mesterremeküket. A bátor vállalkozók kipróbálhatják a palatáblára írás nehézségeit, de írhatnak lúdtollal, tintával, merített papírra is, gyakorolván a kor egyik népszerű tantárgyát, a szépírást. Mindezt múzeumi szakemberek segítségével tehetik meg az érdeklődők.

termeloi_nap_0715_20180715_bl_010_web.jpg

11 órától a GloriArt Brass rézfúvós kvartett szórakoztatja a termelői napra kilátogatókat. Ismert, könnyed dallamokat szólaltatnak meg, amellyel elfeledtetik az iskolakezdés nehézségeit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat