2019. április 20. Tivadar
Mobilitási hét: két kategóriában is elismerték Miskolcot (Videóval!)
minap.hu
|
2018. december 18. 10:46
|
frissítve: 2018. december 20. 15:57
Idén rekordszámú, több mint 260 magyarországi település csatlakozott az európai közlekedési-környezetvédelmi kampányához – ebben a népes mezőnyben ért el nagy sikert Miskolc önkormányzata.

Negyvenöt önkormányzatot díjaztak az Európai Mobilitási Hét programjainak szervezéséért a kampányt lezáró konferencián - közölte a programsorozat magyarországi koordinátora, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Kiemelték: idén rekordszámú, több mint 260 magyarországi település csatlakozott az európai közlekedési-környezetvédelmi kampányához; 205 önkormányzat Autómentes Napot is rendezett.

Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint elmondta, az innovációs tárca idén a tavalyi összeg dupláját, 140 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a programokra. Megjegyezte: a programsorozat kiemelt célja az Európai Unió tiszta közlekedésről szóló jövőképének közvetítése, amely üzenet összhangban áll az ITM céljaival.

mobilitasi_het_180917ml_1.jpg

Az ITM három kategóriában adott át elismeréseket, ebből kettőben is részesült Miskolc városa tájékoztatta szerkesztőségünket Pásztor Imre, a miskolci polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője. – A miskolci önkormányzat kezdettől szervezője és résztvevője a Mobilitási Hétnek. Nagy Dezső környezetvédelmi referens képviselt minket a konferencián, rövid előadást is tartott az ez évben Miskolcon megvalósult rendezvényről.

Loading Video...
Nem

Nagy Dezső tudatta: Miskolc kiérdemelte a „Legjobb szervező önkormányzat” és a „Legjobb helyi szervező” kategória oklevelét – ez utóbbit ő maga kapta meg Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkártól.

Európából és a világ más részeiről összesen 2700 település csatlakozott a kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányához, köztük Miskolc is. A résztvevő 50 ország listáján a programot szervező önkormányzatok számát tekintve Magyarország a harmadik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat