2022. május 26. Fülöp, Evelin
Mozgóboltból számla nélkül: lebukott
minap.hu
|
2014. augusztus 23. 13:33
|
frissítve: 2014. augusztus 23. 13:33
Felkeltette a NAV ellenőreinek figyelmét az a mellettük elhaladó furgon, melyből hangosbemondón keresztül különféle pékáruk és cukrászkészítmények vásárlására buzdították az egyik borsodi kistelepülés lakosságát.

A revizorok a sort kiállva nyomban próbavásárlást végeztek a mozgóboltot üzemeltető vállalkozónál. A nyári ellenőrzési akcióról és a pénztárgépekről szóló tucatnyi tájékoztatás és sajtóhír ellenére a mozgóbolt a megvásárolt termékről semmilyen bizonylatot nem bocsátott ki.

Annak ellenére, hogy a tevékenysége miatt pénztárgépet kellet volna használnia, a vállalkozó azzal sem rendelkezett. Mentségére előadta, hogy 2014-ben kizárólag számla kibocsátásával tett eleget bizonylatolási kötelezettségének, ezért nem rendelt új kasszát.

A revizorok hamar kiderítették, hogy a vállalkozó a helyszínen található számlatömbjeit már régóta nem használta, az utolsó bizonylat kibocsátása óta már több mint öt hónap telt el.

A mozgóboltos az ellenőrzés után megrendelte, és üzembe is helyeztette az online kasszáját, de a súlyos elmaradások miatt ez már nem mentesíti őt a több százezer forintos büntetés alól.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat