2020. szeptember 21. Máté, Mirella
Negyedjére borangolhatunk az avasi pincékben
minap.hu
|
2015. április 20. 16:27
|
frissítve: 2015. április 23. 13:13
Magyar borvidékek, 30 ismert borászatával ismerkedhetnek meg a IV. Avasi Borangolás látogatói. Május 8-án és 9-én 25 patinás avasi pince várja majd a borkedvelőket. A tradicionális miskolci pincekultúrát népszerűsítő rendezvényhez konferencia és városházi borszalon kapcsolódik, de miskolci vendéglátóhelyek is várják majd az éhes borangolókat.

borangolas2_140510ml_13.jpg

Aki tavaly lemaradt, bepótolhatja az avasi bortúrát május 8-án és 9-én. A rendezvénynek már a helyszíne is különleges. Más városok borfesztiváljain bódékban árulják a borászok a boraikat. Itt viszont az autentikus, több százéves pincesorok egyedi hangulatú helyiségeiben lehet kóstolgatni a nedűket.

A borangoláson idén 30 ismert magyar borászattal találkozhatunk, s 25 patinás pince nyitja meg kapuit. A túrában megfáradt borozók természetesen most sem maradnak finom falatok nélkül, a talpalávalót 12 zenekar húzza.

borangolas2_140510ml_30.jpg

- A péntek szakmai nap, most is egy szakmai konferenciával készülünk, ahol meghívott előadók próbálnak segíteni és támpontot nyújtani, milyen jövőképe lehet az avasi pincesornak a város és a tulajdonosok szemszögéből. A pénteki programok része lesz a II. Városházi Borszalon is, ahol a bükkvidék borászai mutatkoznak be. A IV. Avasi Borangolás pedig szombat déltől várja nyitott pincékkel a borbarátokat – mondta el a Miskolc Televíziónak Némedi Varga Zoltán, a Miskolci Borbarátok Társasága Egyesület elnöke.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat