2021. október 21. Orsolya
Nemzetközi elemzés: Gyurcsány a világ legrosszabb vezetői között
Index
|
2018. január 02. 17:48
|
frissítve: 2018. január 04. 12:52
Történelmi léptékben volt negatív hatással a magyar gdp-növekedésre Gyurcsány Ferenc kormányfő – derült ki William Easterly és szerzőtársa, Steven Pennings kutatásából. A nemrég közzétett tanulmányt az Index szemlézte. Az elemzők a Penn World Table növekedési adatainak két verzióját, valamint a Világbank fejlesztési indikátorainak növekedési adatait használták.

Az egyik leghíresebb, gazdasági fejlődést kutató közgazdász, William Easterly és szerzőtársa, Steven Pennings nemrég jelentették meg új kutatásuk első verzióját, amely azzal foglalkozik, hogy az országok vezetőinek döntései mennyire járultak hozzá a GDP-növekedéshez.

A kutatásban használt három adatbázisból kettőben Gyurcsány Ferenc bekerült a világ legrosszabb vezetői közé, mivel kormányzása alatt átlagosan nagyjából 1-1,5 százalékkal rontotta a gazdasági növekedést évente. Az egyik listán a 18., a másikon a 21. legrosszabb vezető. Azzal, hogy évente átlagosan 1-1,5 százalékkal rontotta a gazdasági növekedést, Gyurcsány olyanok társaságába került, mint az iráni Ruholláh Homeini ajatollah és a kínai Mao Ce-tung.

gyurcsany1.png

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat