2023. február 04. Ráhel, Csenge
Nemzetközi lapszemle: a dzsihadista "szóvivő" lázadásra szólítja fel a franciákat
Mike Görgy
|
2019. január 02. 20:48
|
frissítve: 2019. január 04. 09:39
Az iszlám állam szóvivőjének tartott Fabien Clain újabb terrortámadásokra szólít fel a francia területeken.

A „Felfogod végre?” című üzenetében, amelyet az iszlám állam rádiója adott le 2018. december 28-án, a francia dzsihadista F. Clain újra felszólítja a terrorszervezet szimpatizánsait, hogy bosszulják meg a koalíció bombatámadásaiban elhunyt testvéreiket. Felszólítja őket arra, hogy rengessék meg a hitetlenek földjét, és vigyék a háborút a házaik ajtajához. A dzsihadista felhívja a szimpatizánsok figyelmét arra is, hogy a francia kormány az ő pénzüket költi el számolatlanul és eszetlenül.

A felvétel nemrégen készült

Fabien Clain közvetlenül üzen a sárga mellényeseknek is, amiből megállapítható, hogy viszonylag frissen rögzítették. Romain Caillet politológus szerint a terrorista célja, hogy megértesse a hallgatóságával, hogy a támadások oka a bosszú.

Fabien Clain a Reunion szigeten született, majd több évig élt Toulouse-ban. Iszlám hívővé vált és a Mohamed testvérek csoportjához csatlakozott, akik a Toulouse-ban 2012-ben hajtottak végre véres merényleteket. Őt és testvérét is azzal gyanúsítják, hogy szerepet játszottak a Franciaországban az utóbbi években végrehajtott terrortámadásokban. Jele[m1] nleg az Interpol nagy erőkkel keresi őket.     

valeursactuelles.fr francia konzervativ hetilap

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat