2024. április 13. Ida
Nemzetközi lapszemle: A támadások csak erősítik Salvinit
Mike György
|
2019. január 31. 10:28
|
frissítve: 2019. február 01. 16:59
Az olasz bíróságok és a migrációpárti lobbi nyomása egyre erősítik az olasz belügyminiszter Matteo Salvinit - írja a Valeurs Actuelles francia konzervatív hetilap.

A cikk szerint Salvini, akit a Macron vezette Franciaország, és az európai vezetés első számú ellenfélnek tett meg, két fronton vezeti az ellentámadást. A Franciaországgal való vitában, és a migránskérdésben. Ebben segíti Di Maio az Öt csillag párt vezetője, aki Afrika újragyarmatosításával vádolta meg a franciákat. Matteo Salvini pedig nem győzi ismételni a közösségi oldalán, hogy az olasz kikötők továbbra is zárva maradnak az illegális migránsok előtt.  Az olasz bíróságok ítéletei nem fogják elbizonytalanítani.    

salvini_.jpg

Mint ismeretes, egyes baloldali érzelmű ügyészek feljelentették Matteo Salvinit, azon a címen, hogy ”embereket és kiskorúakat rabol el”, amikor nem engedi partra szállni az olasz partokon a migránsokat. Az ügyészek közül hárman a „Törvény, migráció, polgári jogok” elnevezésű Soros György által finanszírozott folyóirat munkatársai. Salvini népszerűsége a per kezdete óta egyre emelkedik, hiszen az lényegében illegálisnak ítéli az illegális bevándorlás elleni harcot. Az egykori Szovjetunió módszereire emlékeztető per egyre több olaszt győz meg arról, hogy az elit egy része a nemzet ellenségének mutatkozik.

orban_salvini.jpg

Az esemény senkit nem lep meg azután, hogy az ENSZ elfogadta a migrációról szóló Marrakesben aláírt tervezetet. Szemmel láthatóan árfogó nemzetközi támadás indult mindenki ellen, aki a tömeges Európába irányuló migrációt meg akarja állítani. (Kurz, Salvini, Orbán, Trump) - írja a Valeurs Actuelles.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat