2024. április 13. Ida
Nevet keresnek a megújuló térnek
2014. július 14. 17:17
|
frissítve: 2014. szeptember 02. 14:58
A végéhez közeledik az Arany János utca – Király utca – Vörösmarty utca által határolt, a régi Mese cukrászda mögött található tér és környékének komplex felújítása. Új járda épült, már rakják az új díszburkolatot a téren, és hetekkel ezelőtt kihelyeztek egy térfigyelő kamerát is. Molnár Péter, a körzet önkormányzati képviselője elárulta, már vannak ötletek a tér nevét illetően, de várják a miskolciak javaslatait is.
vorosmarty_ter_felujitras_1407014ml_04.jpg

Mint a minap.hu is beszámolt róla, június közepén megkezdték a tér komplex felújítását. A munkákkal jól haladtak, haladnak, így már a végéhez közeledik a beruházás. Először elkészült egy új járda az Arany János utcán, a tér másik oldalán futó kerékpárutat egy szakaszon kiszélesítik, valamint az idősek napközijéhez egy rámpát is építettek. Lakossági kérésre felfestettek egy új zebrát is a Munkácsy-köz végén, és már javában tart a díszburkolat lerakása, miután felszedték a töredezett betont.

– Azért kezdeményeztem a munkák megkezdését, mert már több mint 10 éve nem történt itt semmilyen komolyabb beruházás, és valljuk be őszintén, igazán ráfért már a térre egy felújítás – mondta Molnár Péter a hétfői helyszíni bejárás alkalmával. Az önkormányzati képviselő a munkafázisok ecsetelése mellett külön kitért a hetekkel ezelőtt kihelyezett térfigyelő kamerára is. Mint ismertette, a kamerát bekötötték a Miskolci Önkormányzati Rendészethez, így ott jól látják, ha rendbontás történik a környéken. Mióta felszerelték a térfigyelőt, már több esetben intézkedtek is a rendészek.

vorosmarty_ter_felujitras_1407014ml_30.jpg

A tér „csinosítása” azonban ennyiben nem merül ki, az önkormányzati képviselő ugyanis kiemelte, szeretné, ha az egész területet rendezni tudnák, és a tér elkészülte után a virágosítást is megkezdik.

Durda Péter, a polgármesteri hivatal Beruházási és Városüzemeltetési Osztályának vezető munkatársa a helyszínen elmondta, közel 1 ezer négyzetméter meglévő, rossz állapotú és töredezett aszfaltburkolatot bontottak fel a munkák során, majd a tér ezen részét új térkővel burkolják le. Hozzátette, természetesen kitisztították a vízelvezetőket, és új víznyelőket, illetve folyókákat alakítottak ki.

Molnár Péter elmondta azt is, hogy a tér nevére vonatkozóan a szeptemberi közgyűlésen javaslatot kíván majd tenni. Felmerült a Vörösmarty-tér, illetve a Szabó Lőrinc tér elnevezés, de szeretnék megkérdezni a miskolciak véleményét is a nemrégiben átadott Lakossági Információs Szolgáltató Irodán (LISZI) keresztül.

vorosmarty_ter_felujitras_1407014ml_02.jpg

A tér és környezete 24 millió forintból újul meg, ebből az összegből mintegy 15 millió forint a költségvetési támogatás, a fennmaradó összeget Molnár Péter képviselői fejlesztési alapjából finanszírozta.

K. I.
fotó: M. L.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat