2024. április 13. Ida
Odútakarítás a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban (Képgalériával!)
minap.hu
|
2019. február 16. 13:04
|
frissítve: 2019. február 19. 12:41
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja már készül a tavaszra. Február 16-án, szombaton 10 órától a madárvédelmi munkák közül – az egyébként minden évben szükséges – odútakarításra került sor a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

A Miskolci Állatkertben 15 éve működik a mesterséges költő- és odútelep, amely idén is megérett a nagy felújításra. A Miskolci Állatkert és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai végezték el az odúellenőrzést, aminek legfontosabb célja az elöregedett, hiányos, törött odúk cseréje, az elmozdult odúk megigazítása. Ezek ugyanis, ha nincsenek rendben, akkor fokozott veszélyt jelenthetnek a madarakra, mert akár teljes fészekaljak pusztulását is okozhatják.

odutakaritas_miskolczoo_20190216_bl_008_cor.jpg

A takarítás is nagyon fontos, még a költési idő előtt, mivel az előző évi fészekanyagot, és az odúkat télen menedékként használó madarak által összegyűjtött hulladékokat is el kell távolítani, ahogy a megtelepedett parazitákat is ilyenkor kirajkák a madárotthonokból.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat