2021. március 06. Leonóra, Inez
Ötszáz „csapás” per perc! – A Miskolci Járásbíróság jegyzőkönyvvezetője lett Magyarország Örökös Gépíróbajnoka
minap.hu
|
2018. december 17. 09:42
|
frissítve: 2018. december 20. 09:55
Bajnoki címet szerzett Nagyné Bíró Ágnes az idei dr. Kalotay Kálmán Bajnoki Gyorsíró-, Gépíró- és Szövegszerkesztő-versenyen, Burányi Georgina pedig ifjúsági harmadik lett. Mindketten a Miskolci Járásbíróság büntető ügyszakos jegyzőkönyvvezetői.

gepiro_biro_agnes2.jpg

Idén Budapesten rendezték meg a dr. Kalotay Kálmán Bajnoki Gyorsíró-, Gépíró- és Szövegszerkesztő-versenyt, melyen a Miskolci Járásbíróság két munkatársa is indult. Nagyné Bíró Ágnes – aki pályája során Arnold Schwarzaneggerrel is dolgozott együtt – első, Burányi Georgina pedig ifjúsági harmadik helyezést ért el. Ezen felül Nagyné Bíró Ágnes Magyarország Örökös Gépíróbajnoka címét is elnyerte, ami hazánkban a legmagasabb szintű szakmai elismerés.

Nagyné Bíró Ágnes hatszor nyert gépíróversenyt, háromszor gyors- és gépírásversenyt összetett bajnokságban, jegyzőkönyvvezetésből pedig világbajnoki ezüstérmes, valamint 2006-ban idegen nyelvű gépírásban is első helyezést ért el. Szülei hatására kezdett gyors- és gépíró tanulmányokba, melyekhez való tehetsége már a középiskolai első évében kiderült. Később egymás után jöttek a versenyek, az eredmények, a sikerek, majd hivatásául is a hobbiját választotta: gyors- és gépíró, idegen nyelvű gépíró lett. 2016. május elsejétől dolgozik a Miskolci Járásbíróságon büntető ügyekben vezet jegyzőkönyveket, az elmúlt két és fél év alatt 429 darab jegyzőkönyvet készített.

A Nyitott Bíróság Program keretében tartott pályaorientációs napon hétszáz diáknak tartott előadást hivatása szépségeiről. Ezt az előadást hallotta Burányi Georgina – az idei verseny harmadik helyezettje – aki azóta szintén a Miskolci Járásbíróság kollektíváját erősíti.

Szabadidejében is szívesen „dolgozik”, ő volt az, aki Arnold Schwarzeneggernek a Budapesti Sportarénában, nyolcezer ember előtt elhangzott egy órás beszédét közvetlenül a kivetítőre gépírta. 

A 2018-as gépíróversenyre való felkészülés során sem elégedett meg szakmai tapasztalatával, „újraírta” a Gépírás tankönyvet, gyakorolta a betűkapcsolatok írását, az idegen nyelvű gépírást, a visszafelé (betűzve) írást. A versenyen 30 perces másolási feladata volt, melyet csaknem hibátlanul teljesítve nyerte el a bajnokság rangos első helyét. Korábbi hasonlóan kimagasló eredményeire tekintettel a jövőben Magyarország Örökös Gépíróbajnoka kitüntető címet is viselheti.

„Az idei versenyre a Miskolci Törvényszék elnöke, dr. Répássy Árpád hívta fel a figyelmem, aki a felkészülés tartama alatt is mindenben támogatott, a szükséges eszközöket a rendelkezésünkre bocsátotta, így minden feltétel adott volt a sikeres felkészüléshez.” – fogalmazott  Nagyné Bíró Ágnes egy interjúban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat