2019. június 19. Gyárfás
Pincébe bújt a rendőrök elől a szlovák kender kertész
minap.hu
|
2018. szeptember 21. 11:22
|
frissítve: 2018. szeptember 23. 16:43
Az Encsi Járási Ügyészség kezdeményezte annak a három szlovák állampolgárságú gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint kendert termesztettek.

A folyamatban lévő nyomozás adatai szerint a két férfi és egy nő szeptember első felét megelőzően Göncruszka településen, egy lakatlan ingatlanon összesen 27 tő, 2-3 méter magasságú cannabis (indiai kender) növényt termesztettek.

A nő tulajdonában lévő telek mellett elhelyezkedő gazos, elhanyagolt területen gondozták a cannabis növényeket, körülöttük a földet kitisztítva, a területre a kerítésen átmászva jártak át. Az egyik férfi elkövetőt a rendőrjárőrök tetten érték, miközben a cannabis leveleket szüretelte, azonban nem sikerült elfogni, mivel elfutott, majd üldözés után a település belterületén egy pincében elbújva találták meg. A nő tulajdonában álló ingatlanon a rendőrség az épületben lévő bútorzatban cannabis törmeléket, termést és anyagmaradványokat foglalt le a helyszínelés alkalmával, továbbá feltalálásra kerültek a növények őrléséhez szükséges eszközök is.

A gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség az őrizetbe vett gyanúsítottak letartóztatását szökésük, elrejtőzésük, illetőleg az összebeszélés és további tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésének veszélye miatt indítványozta.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája mindhárom személy letartóztatását 1 hónapi időtartamre elrendelte.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat