2019. április 20. Tivadar
Pont Party a Szinva teraszon: a miskolci The Sign is üzent a koncert előtt (Videóval!)
Muntyán Bernadett
|
2018. július 25. 11:28
|
frissítve: 2018. július 26. 14:14
Már csak néhány óra, és lehull a lepel az idei ponthatárokról: de még előtte egy fantasztikus buli vár mindenkire a Szinva teraszon. A belváros szívében délután 4 órakor kezdődik a Nagy Miskolci Pont Party, ahol nemcsak az izgalom hatja majd át a várakozással teli 4 órát, hanem fergeteges koncertek törik meg a város zaját. 17 óra 30 perctől a miskolci The Sign foglalja el a színpadot – a koncert előtt Czinke Mátéval beszélgettünk.

Ti hogy álltok a sulival? Egyetem, főiskola – mennyire aktuális ez nálatok?

Közülünk jelenleg senki sem várja a pontokat. Én 2 éve vagyok a Miskolci Egyetem hallgatója a Gazdaságtudományi Karon, ahol marketinget és kereskedelmet tanulok. Én nagyon szeretem ezt az egyetemet, nagyon szeretek itt tanulni. Ábel szintén a Miskolci Egyetemen tanul a Gépészmérnöki Karon. Török Dani már 23 éves – ő a legidősebb közülünk – ő már dolgozik ortopédműszerészként. Szentpéteri Mózi és az öcsém, Czinke Dani pedig még gimnáziumba járnak.

Te, hogy élted meg ezt a felvételis izgulást anno?

Én sokkal jobban izgultam a központi felvételinél: akkor annyira ideges voltam, hogy a születési évemhez az aznapi dátumot írtam. Ennél annyira nem éreztem a nyomást. Ez elsősorban annak necces, aki államilag támogatott képzésre szeretne bekerülni, hiszen elég magasak a ponthatárok. Én se fűztem túl sok reményt anno ahhoz, hogy be fogok kerülni államira, így önköltséges képzésre is jelentkeztem – ezzel az izgulás rész kimaradt.

the_sign_2.jpg

Te hogy szoktad ezt a drukkot legyőzni, amikor nagyon izgulsz, amikor vársz valamire?

A fellépések előtt próbálom a fejemben rendezni a dolgokat. Tehát, úgy gondolok az egészre, hogy a közönség és én nem két külön valami, hanem egy teljes egész. Ez nem egy ilyen magamutogató dolog, a koncertek nem rólunk szólnak, hanem arról, hogy az embereknek adunk valamit. Ami nekem nagyon sokat szokott segíteni, hogy elképzelem azt, hogy én is ott vagyok lent a közönség között. Mert akkor tudom, hogy ha a színpadon feszengős lennék, akkor az a lenti énemnek nem tetszene. Ezért, ha a lenti énem azt várja, hogy én baromi laza legyek a színpadon, akkor én baromi laza leszek a színpadon.

Mit csináltok mostanában, hogy állnak a dolgaitok? Mi nagyon büszkék vagyunk ám rátok!

Mi ezt, ami most történik velünk, az út elejének tekintjük. Most kerültünk be ugye a kiadóhoz, kijöttek az első klipek, tehát innen még építkezni kell. Itt Miskolcon már azért viszonylag sokan ismernek minket, de még nyugatabbra azért kevésbé.

Köszönjük Máté, nagyon várunk titeket ma délután!  

Szerdán a Rádió M Reggel vendége volt Czinke Máté, aki egy szál gitárral mutatta be a legújabb dalukat, íme a Királylány:

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat