2019. április 24. György
Rendőrökre támadtak egy miskolci sörözőben
minap.hu
|
2018. június 21. 09:15
|
frissítve: 2018. június 23. 09:14
A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akikkel szemben csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlottak még 2017. február 4-én az éjszakai órákban egy miskolci sörözőben hangoskodtak. Figyelemmel arra, hogy felszólításra sem hagytak fel ezen magatartásukkal, a helyiség tulajdonosa értesítette a rendőrséget. Miután a helyszínre érkező egyik rendőr kérdőre vonta az éppen ordítozó másodrendű vádlottat, a férfi megragadta a rendőr egyenruháját. Ekkor a másik rendőr társa segítségére sietett, mire a másodrendű vádlott édesanyja, a harmadrendű vádlott kiabálni kezdett, hogy „engedjétek el, ne bántsátok a fiamat, ti gyilkosok”. Az ezt követően kialakult dulakodásba bekapcsolódott az elsőrendű vádlott is, majd a kialakult a helyzetnek két ott tartózkodó vendég közrehatásával a kiérkező rendőri erősítés tagjai vetettek véget.

A bíróság valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében. A járásbíróság a vádlottakat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy valamennyi vádlott büntetlen előéletű. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlottak a cselekményt ittas állapotban, társtettesként követték el.

Az ítélet nem jogerős, a jelenlévők 3 nap gondolkodási időt tartottak fenn a fellebbezés bejelentésére. Az ismeretlen helyen tartózkodó másodrendű vádlott számára a bíróság hirdetményi úton kézbesíti az ítéletet.

(Kinti képünk illusztráció.)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat