2024. június 24. Iván
Robottal avatta fel automata magasraktárát a HELL ENERGY (Videó, képgaléria)
minap.hu
|
2019. február 12. 13:46
|
frissítve: 2019. február 16. 13:08
Futurisztikus vendég, vagyis Titan a világhírű robot vágta át a szalagot a HELL ENERGY Magyarország Kft. 31 ezer raklap befogadására alkalmas, teljesen automatizált magasraktárának átadásán. Ezzel a cég a csaknem 30 milliárd forint összértékű beruházásának az utolsó szakaszát zárta le. A HELL cégcsoport az elmúlt 8 évben mintegy 220 millió euró értékben fektetett be a térségben, ezzel több mint 600 új munkahelyet teremtve.

hell_magasraktar_atado_190212ml_24.jpg

Fotó: Mocsári László

Mint az átadóünnepségen alhangzott, a HELL ENERGY márka 2006-os születése után alig 4 évvel már piacvezetői pozíciót szerzett hazánkban az energiaitalok között. Annak érdekében, hogy fogyasztóit a legmagasabb minőségi elvárások mellett és rugalmasan ki tudja szolgálni, saját töltőüzemet épített 2011-ben. A gyárba először egy, majd két ultramodern, alumínium italdobozok töltésére alkalmas gyártósort telepítettek, közben pedig egy PET töltősorral is bővítették termelőegységüket. 2017 nyarára megépült Magyarország első alumínium italdobozgyára, a QUALITY PACK. Ezzel a vállalat az energiaital, illetve az üdítőitalszektorban a világon egyedüliként mondhatja el magáról, hogy a gyártás teljes spektrumát képes önmaga lefedni. Tavaly került átadásra a cégcsoport 3. fémdobozos töltősora, amellyel megduplázták gyártókapacitásukat, így már napi 4,5 millió darab energia- és üdítőitalt állítanak elő a HELL szikszói üzemében.

hell_magasraktar_atado_190212ml_17.jpg

Demeter Ervin kormánymegbízott beszédében Babits mondatát idézte: – Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több szállal kapaszkodhatsz a jövőbe. Egy magyar családi vállalkozásról van szó, ami már ott van a jövőben is. Ez a beruházás is igazolja,, hogy Borsod folytatja a felzárkózást az ország más, fejlettebb megyéinek sorába. Most hatvanezerrel több ember dolgozik, mint 2010-ben. Ebben nagy szerepe van a HELL cégcsoportnak, amely több mint ezer fővel vette ki ebből a részét – hagsúlyozta a kormánymegbízott.

hell_magasraktar_atado_190212ml_13.jpg

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő kiemelte, az ilyen beruházások is mutatják, hogy nem "rohan el" mellettünk az ország nyugati fele, itt is megmozdult valami. – A tulajdonosoknak volt hitük a jövőben, el tudták indítani a folyamatot, világszínvonalú beruházást tudtak létrehozni - olyat, ahol magasan kvalifikált munkaerőt kell alkalmazni. Ez lehetőséget adhat az együttműködésre a Miskolci Egyetemmel és a középiskolákkal is – tette hozz a politikus, további sikereket kívánva.

hell_magasraktar_atado_190212ml_3.jpg

Csereklye Barnabas, a HELL ENERGY Magyarország Kft. ügyvezetője arról szólt, hogy 2016-ban jelentették be azt a több mint 30 milliárd forint összértékű beruházást, amelynek befejezését 2019-ig vállalták. – A beruházás első elemeként 2017-ben megépítettük Magyarország első alumínium italdoboz gyárát, majd 2018-ban telepítettük harmadik fémdobozos gyártósorunkat, amely a 120 000 doboz/óra darabszámú teljesítményével a világ egyik legmodernebb és leggyorsabb italgyártó sora.

hell_magasraktar_atado_190212ml_20.jpg

Most pedig elindítottuk hazánk egyik legnagyobb automata magasraktárát, lezárva ezzel azt a hároméves beruházást, amivel 320 új munkahely teremtését is vállaltuk – mondta az ügyvezető, aki emlékeztetett, a HELL cégcsoport tulajdonosai az elmúlt nyolc évben mintegy 220 millió euró értékben fektettek be, és beruházásaikkal, valamint a fenntartható üzleti stratégiájukkal olyan értéket teremtettek, amelynek köszönhetően a HELL-t világszerte elismert energiaital-márkaként jegyzik - emelte ki.

hell_magasraktar_atado_190212ml_7.jpg

A 2016-ban megindult fejlesztések részeként a rendkívül nagy mértékben megnövekedett gyártókapacitás megkövetelte, hogy a HELL a logisztikai központját is folyamatosan bővítse; a rekord gyorsaságú építkezést szakmai profizmussal támogatták, amelynek köszönhetően tavaly év végére felépült a 30 méter magas, 31.000 darab raklapos készáru tárolására alkalmas, teljesen automatizált magasraktár. A HELL töltőüzemét az alumínium italdobozgyárral összekötő szállítópálya-rendszer, és a raktár állványrendszerének összeszerelése 2018 év végére fejeződött be. A tesztelések, valamint a külön a cég igényeire kifejlesztett logisztikai szoftver telepítését követően megkezdődhetett az automata magasraktár és szállítópálya üzemszerű használata.

A cégcsoport nemcsak ultramodern gyártástechnológiájáról ismert, hanem kiemelkedő marketingtevékenységéről is. A HELL ENERGY 2018-ban indult kampányához hollywoodi sztárt választott Bruce Willis személyében.

hell_magasraktar_atado_190212ml_29.jpg

Ezek után nem meglepő, hogy az automata magasraktár ünnepélyes átadójára egy nem mindennapi vendéget hoztak el. A megnyitó szalagvágásra ugyanis – robottechnológiáról lévén szó – segítségül hívták a világszerte ismert robot-előadóművészt, Titant, aki olyan sztárokkal lépett már fel, mint például Rihanna.  A gépóriás amellett, hogy segített a nemzeti színű szalag átvágásában, egyedülálló, kizárólag erre az alkalomra tervezett show-t is bemutatott.

Nem

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat