2019. május 19. Ivó, Milán
Sál, sapka, kesztyű – Havas eső, hó is eshet!
minap.hu
|
2018. november 17. 14:55
|
frissítve: 2018. november 19. 13:17
Vasárnap napközben többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól erősen megnövekszik a felhőzet. Havas eső, havazás egyaránt előfordulhat.

Az előttünk álló éjszaka többnyire gyengén felhős idő várható. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. Reggelre általában -3 fokig csökken a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Iroda szerkesztőségünkhöz eljuttatott előrejelzésében.

idojaras_vasarnap_megye_181118.jpg

Vasárnap napközben többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól erősen megnövekszik a felhőzet. Havas eső, havazás egyaránt előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, majd az északkeletire forduló szél helyenként megélénkül. Délutánra 6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hidegfronti hatás van térségünkben.

idojaras_elorejelzes_1811.jpg

A következő napokban északkelet felől hideg, eleinte alacsony, majd nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Vasárnap a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, majd erősen megnövekszik a felhőzet, estétől északon helyenként zápor, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A jövő héten általában erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző, és többfelé számítani lehet esőre, elsősorban nyugaton és északon havas eső, helyenként hó is várható.

A hét második felében inkább csak szitálás fordul elő néhol, helyenként tartósabban megmarad a köd. Éjszakánként többfelé süllyed fagypont alá a hőmérséklet, a maximum-hőmérséklet pedig kissé a sokévi átlag alatt alakul.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat