2019. december 14. Szilárda
Saul fia DVD dedikálás és Napszállta premier
minap.hu
|
2018. szeptember 14. 11:58
|
frissítve: 2018. szeptember 17. 09:32
Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál keretében dedikálja a Saul fia DVD-t, szeptember 15-én, szombaton, 15.30-16.15 óra között a Művészetek Háza galérián.

A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz látható először Magyarországon Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje, a Napszállta. A vetítést közönségtalálkozó követi szeptember 15-én, szombaton, 21.50-től a Művészetek Háza, Pressburger termében. (3530 Miskolc, Rákóczi Ferenc u. 5., Művészetek Háza földszint)

napszallta_stab_velence_playtime.jpg

A Napszállta világpremierje kirobbanó siker volt a velencei filmfesztivál versenyprogramjában, ahol elnyerte a FIPRESCI, azaz a nemzetközi filmkritikusok szövetsége zsűrijének a díját. Az észak-amerikai premier a torontói filmfesztiválon volt hétvégén, amit további vetítések követnek. Nemes Jeles László új filmjét már a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte.

A magyarországi közönség Nemes Jeles László filmjét először a 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja szeptember 15-én, majd a Napszállta szeptember 27-től lesz látható országszerte a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Napszállta: 1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat