2021. május 07. Gizella
Segíteni és segítséget kapni – vakvezető kutyák a GYEK kis betegeinél
Kóródi Tímea
|
2015. április 27. 21:32
|
frissítve: 2015. április 29. 07:39
Ma van a vakvezető kutyák világnapja. Ebből az alkalomból a segítő ebek a GYEK kis betegeihez is ellátogattak. A gyerekek a kutyák munkájáról tanulhattak, de a vakvezető hámos közlekedést is kipróbálhatták. A programot a Miskolci Lions Klub szervezte. A szervezet 24 éve végez jószolgálati munkát Miskolcon és környékén.
Nem

Ezúttal a vakvezető hámos közlekedést a GYEK kis betegei is kipróbálhatták. Samu Dominik egy veleszületett betegség miatt bénult le. A kutyák látogatása nem volt számára újdonság. Mint mondta, a kórházban csütörtökönként van kutyaterápia, és ott is szoktak kutyát vezetni, játszani az ebekkel.

Videó: Parai Roland

Hazánkban 80 ezer látássérültre mindössze 123 vakvezető kutya jut. Erre hívják fel a figyelmet április 27-én, ami 1994 óta a vakvezető kutyák világnapja. Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott: „hol is ünnepelhetnénk ennél méltóbban, mint egy olyan környezetben, olyan gyerekek között, akik maguk a hétköznapjaikban tudják, hogy segíteni és segítséget kapni egyszerre az életnek a része, ugyanaz, mint a vakvezető kutya és a vak ember kapcsolata.”

A programot a Miskolci Lions klub szervezte a gyerekeknek. Az elmúlt hónapokban a szervezet és a GYEK között szoros együttműködés alakult ki. Koleszár Péter elnök kiemelte, a legfontosabb az, hogy mosolyogni látják őket, hogy boldogok, és egy olyan különleges élménnyel lesznek gazdagabbak a nap végére, ami pótolhatatlan.

A Lions Klub következő akcióján is a gyerekeké lesz a főszerep. Május 16-án vak és gyengénlátó gyerekeknek szerveznek gyereknapot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat