2020. május 25. Orbán
Séta miskolci hírességek nyomában
Tréba Eszter
|
2015. január 11. 13:38
|
frissítve: 2015. január 13. 13:22
Híres miskolciak nyomába indulhattak a Városnéző túrák első találkozójának résztvevői. A Tourinform iroda az év 12 hónapjában 24 hasonló túrát szervez, ahol a város ismert és rejtett szépségeit közelebbről megismerhetik az érdeklődők.

Tóth Lajosné Simáról érkezett az első miskolci Városnéző túrára. A híresebb épületeket, nevezetességeket már többször megcsodálta, de, hogy melyikről mit érdemes tudni azzal nincs tisztában. Elmondta, Miskolcot ismeri, gyakran el is jön ide, az információk azonban nagyon érdeklik. Ilyennel bőségesen szolgált a túra a miskolciak számára is.

varosnezo_tura_150110ml_6.jpg

Fotó: Mocsári L.

– Mindenre kíváncsi vagyok, mert szeretném részletesen megismerni a szülővárosomat. Tudatosan szeretnék itt élni – mondta Egeresi Andrásné.

A túra nemcsak olyan híres emberek nyomába eredt, akik Miskolcon születtek, vagy az egész életük, munkásságuk Miskolchoz köthető, hanem olyanokról is szó volt, akik az életük során gazdagították a város történetének egy szeletét. Szó esett többek között Hajós Alfrédról, első olimpiai bajnokunkról, aki építészként több miskolci épületet tervezett, a gazdag kereskedő Weidlich Pálról, és Mancs kutyáról.

varosnezo_tura_150110ml_3.jpg

– Kettős célunk van ezekkel a sétákkal. Szólunk általa a környéken élőkhöz. És az is fontos, hogy a máshonnan érkező turista kapjon egy általános áttekintést a belvárosról, lássa a legfontosabbakat, halljon érdekes újdonságokat – mondta Kupcsik Sarolta idegenvezető.

Irodalmi séták Lillafüreden, vendéglők a régi Miskolcon, címerek, cégek és mesterségek – havonta két tematikus túrán vehetnek részt majd az érdeklődők, melyekhez a miskolci Turinform irodában kapcsolódhatnak.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat